eskort nl trio pjes

Femdom is lekker wild De touwen helpen haar Aanbid meesteres Jasmine Veel plezier met deze pik Geile vreemdgaande MILF straf Hete blondine met zwarte strap-on Lesbische meester en slaaf Dungeon Corp presenteert Gebonden en geneukt Ontzettend hete seks Blondje met kleine tietjes wordt gedomineerd Complete vrouwelijke dominantie Breng je pik hiernaartoe Zij doet het echt goed Japanse dame en een soldaat Milf en een grote pik De ongehoorzame harem straffen Trainen om te testen Britse vrouwelijke dominante Kleine vingers helpen Blondine met grote tieten in lederen broek krijgt anale Aziatisch meisje ruig geneukt Er werden en hennepplanten gevonden.

Atrosan tabletten Natuurlijke ondersteuning bij pijnlijke gewrichten Zie artikel elders in dit blad. Na de uitvaart bieden we nabestaanden hulp en staan we hen met raad en daad bij. Ook organiseren we bijeen- komsten om de herinnering aan hun dierbare levend te houden. Ook ná de uitvaart. Ook na de uitvaart staan wij voor u klaar. Met nabestaandenzorg helpen we bij het oppakken van de draad van het leven. Een pakket voor een eenvoudige, kwalitatieve en respectvolle uitvaart!

N a t a s j a H u t i n g Uitvaartbegeleiding Ongeacht of, hoe en waar u verzekerd bent. Sinds is Pechtold wijkambas- sadeur van Klarendal en bezoekt hij de wijk gere- geld.

Aanstaande vrijdag wordt hij vergezeld door een aantal bewoners uit de wijk en door betrokke- nen vanuit de gemeente. Het bezoek van Pechtold staat vooral in het teken van hoe de situatie in Klarendal eruitziet na de overdracht van taken van het Rijk naar de gemeen- te. Ook krijgt Pechtold een rondleiding door het nieuwe Multifunctioneel Centrum.

Verschillende Kamerleden hebben een wijk in een stad in Ne- derland geadopteerd. Zo krijgen ze meer kennis over situaties in de wijk, en komen ze meerdere keren per jaar in contact met wijkbewoners. Kerstfair in eusebiuskerk Arnhem - Het mooiste bouwwerk van Arnhem, de Eusebiuskerk, krijgt voor twee dagen een kerstbestemming. Onder gigantische kroonluch- ters en meer dan duizen- den kerstlampjes staan vele kerstkramen. Een gemêleerd gezelschap aan standhouders verko- pen de mooiste, leukste en origineelste kerst- en cadeau artikelen.

Er is een catwalk waar een prachtige modeshow op verschillende tijden van de dag wordt gehouden. Geniet van een glas glühwein en smakelijke lekkernijen op het gezel- lig aangeklede terras.

Er staat een mega mooie aangeklede kerstboom van 5 meter hoog en ko- ren brengen kerstliederen ten gehore. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis entree. Het is natuurlijk wel inspannend om uren op een slee te staan.

En als je op de plek van bestem- ming aankomt, om te rusten en te eten, moet je eerst voor de sledehon- den zorgen, door met een bijl het bevroren vlees voor de honden klein te maken en dan op te warmen.

Zoiets maak je maar eens in je leven mee en dus hoop ik dat er zoveel mogelijk gestemd wordt op mij. Het stem- men kan via bit. Introdans danst voorstelling in televisieprogramma Utopia De voorstelling die Introdans in Utopia danst bestaat uit drie duetten. Hans Gerritsen Arnhem - Modern balletge- zelschap Introdans is uitge- nodigd om op vrijdag 12 de- cember een voorstelling te dansen in Utopia.

In Utopia bouwt een groep van vijftien inwoners aan een compleet nieuw bestaan. Op televisie is Utopia iedere werkdag te zien om Inwoonster Nicoline nam het initiatief voor een bal- letvoorstelling in Utopia. En ballet hoort daar bij, daar kan ik enorm van genieten. De reactie van Introdans was snel en con- creet: Introdans ambieert sinds om de aandacht voor de danskunst te bevor- deren bij een breed publiek, niet alleen door het geven van voorstellingen, maar ook door optredens in de media.

De voorstelling die Introdans in Utopia danst bestaat uit drie duetten. De duetten hebben ieder een eigen sfeer en tonen samen de veelzijdigheid van mo- dern ballet. De voorstelling van Introdans in Utopia is op vrijdag 12 december om Via de web- shop http: Dinsdag 16 decem- ber is de Introdansvoorstel- ling te zien in de uitzending van Utopia om Hondenschool Lunadogs organiseerde de cursus Vuurwerkcursus voor jonge honden Het was er koud, heel koud.

Maar terwijl de gure wind langs je gezicht stroomde was er toch wat warmte van binnen, bij deze journalist dan. Door Marnix ten Brinke Arnhem - Van de angst voor vuurwerk was bij binnen- komst nog niks te merken. Vol enthousiasme namen de honden hun omgeving en elkaar op. Een aantal was wat zenuwachtig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hondenschool Lunadogs or- ganiseerde deze cursus en naast de honden en baasjes waren er dan ook tal van begeleiders aanwezig om alles in goede banen te lei- den. Bijvoorbeeld wanneer ze de staart tussen de benen doen of proberen weg te lo- pen.

Wanneer ze niet weg kunnen, worden ze soms agressief. Wat erg belangrijk is, is om de angst bij honden niet te bevestigen. Je moet ze juist afleiden door een spelle- tje te gaan doen. Diegenen die dat niet had- den, kregen een speeltje van de hondenschool. Marion Keijzer mannen met lontjes in de weer om rotjes, vuurpijlen en gillende keukenmeiden af te steken. De school had hiervoor speciaal toestem- ming van de gemeente ge- kregen.

In kleine groepjes van vier of vijf honden werden de viervoeters richting het vuurwerk begeleid. De hele angstige honden mochten helemaal achteraan blijven, het verst bij het knalwerk vandaan.

Bij de eerste rotjes waren wel wat schrikreac- ties te zien, maar over het algemeen vielen de reacties mee. Alleen een aantal hon- den achteraan wilden het liefst per direct het terrein verlaten. Boxer Mojo luis- terde goed naar zijn baasje. Arnhem - Twee Anglicaanse koren zorgen op zaterdag 13 december om De bij velen zo geliefde Christmas Carols ontstonden in de vijftiende eeuw. Minstreels vertaalden het kerstverhaal in eenvou- dige woorden en muziek.

Veel van hun liederen had- den een refrein, dat door alle luisteraars kon worden meegezongen. Vanaf de zes- tiende eeuw werden deze populaire liederen door de officiële kerk geweerd. Ze overleefden op het plat- teland, waar men ze bleef zingen. In de negentiende eeuw ontstond er een her- nieuwde belangstelling. De Anglicaanse Kerk schiep een nieuwe traditie: Korte bijbellezingen en liederen wisselen elkaar af en vertellen samen het verhaal over de geboorte van Jezus.

Snelle service door eigen technische dienst. Nieuw in Oosterbeek www. Voor elke ruimte in huis — woonkamer, keuken, badkamer of slaap-kamer — is een Plameco plafond de perfecte en duurzame oplossing.

Het wordt vlak onder het bestaande plafond aangebracht; snel, vakkun- dig en zonder rommel. Dankzij de voorbereidingen in de werkplaats en het slimme systeem kunnen de grote meubels gewoon blij- ven staan. Er is veel keus in zowel structuur, kleur als afwerking, dus geschikt voor iedere stijl. Alle werkzaamheden ko- men uit één hand: Rik Baltussen nodigt u uit om aan- staande vrijdag en zaterdag zelf een kijkje te komen nemen aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem.

Maak tijdens onze plafondshow een afspraak voor een advies- gesprek, en u ontvangt tijdens dat gesprek een heerlijke fles wijn. Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit uniek en beproefde plafondsysteem. Alles tegen betaalbare prijzen. In het project zijn echter nog diverse lege kantoorkavels die waar- schijnlijk nog jarenlang braak blijven liggen.

Het idee is simpel: De naaldboom doet het goed op zandgrond. Door naast de klassieke fi jn- spar ook andere naaldbo- men aan te planten ontstaat een bijzonder stukje Veluwe in het centrum van de stad Arnhem.

Het bos is tijde- lijk. Deze tijdelijkheid is een unieke kans om samen met de buurt er nu een bij- zondere plek van te maken zolang de bouwactiviteiten uitblijven.

Mensen kunnen tot en met 14 december een boom bestel- len op www. De boom haalt u op zaterdag 20 december op in de Wifi - tuin aan de noordzijde van het station Arnhem, tussen Tijdens de kerstdagen geniet u van uw boom en onderhoudt u deze. Op zaterdag 10 januari is de feestelijke opening en komt u met uw boom naar de locatie aan de Amster- damseweg, wederom tussen U plant vervolgens zelf uw boom en schenkt deze aan het bos.

Naast zelf planten heeft u ook de keuze om één of meerdere bomen te schen- ken en te laten aanplanten. Met pijnlijke gewrichten is iedere beweging onprettig en dit kan de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Extra on- dersteuning en verlichting van de pijn kan dan gewenst zijn. Vogel bij drogist, apotheek en gezondheidswinkels. Vogel gezondheidslijn of kijk op avogel. Het is een natuurlijke pijnstiller voor de gewrichten en bevat een hoge concentratie Harpagophy- tum per tablet mg.

De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditio- neel gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter. Veel mensen hebben baat bij een natuurlijke behandeling met extracten van de Harpago- phytum plant. In Duitsland en Zwitserland wordt de Harpagophytum procumbens al veelvuldig gebruikt als natuurlijke oplossing om deze pijn te verlichten. Extracten van de plant bevatten namelijk stoffen die helpen om reuma- tische pijn te verminderen.

Vogel hanteert een speciaal kweekprogramma dat de natuur spaart en de lokale bevolking ondersteunt. Doe de gratis SlaapID® test. Later naar huis met de vernieuwde dienstregeling. Vanaf 14 december rijden de treinen volgens een vernieuwde dienstregeling. Daardoor zullen tussen Ede-Wageningen en Arnhem op werkdagen overdag in de daluren meer Sprinters rijden. En speciaal voor alle mensen die in het weekend een uurtje langer door willen gaan: Kijk voor alle veranderingen op ns.

Het gedenkpark wordt verlicht met kaarsen en fakkels en er wordt gezorgd voor sfeervolle live-muziek. Op diverse locaties is er gelegenheid uw dierbare te herdenken. U bent van harte welkom! Deze week een focus op de kerstmarkten die Arnhem rijk is: Mogen wij jou strikken voor een nieuw winters evenement in het Arnhemse Modekwartier?

Op 13 december veranderen hier de straten in een waar winterwonderland. Arnhem - Je kunt er terecht voor een mok warme cho- colademelk, optredens van straatartiesten; er is muziek, lekker eten en een cadeau- tombola met leuke prijzen. Op de braderie verkopen wijkbewoners hun produc- ten. En natuurlijk zijn de winkels in het Modekwar- tier extra lang open. Zater- dag 13 december, Brade- rie tot Op zondag 14 december orga- niseren de ondernemers van de Koningstraat voor de tiende keer hun Kerstfair.

De Koningstraat staat dan vol met sfeervolle kerstkramen en je kunt hier naar harten- lust kerstshoppen. Zondag 14 december, Glühwein, kerstmu- ziek, Bratwurst, vuurkor- ven, kerstbomen, heel veel lampjes, optredens, gepofte kastanjes, gezelligheid en vooral heel veel kerst sfeer.

Vrijdag 19 december en za- terdag 20 december, Dichtbij, vers en fair. Op de gezellige streek- fair op het Brouwersplein in het Musis Kwartier kun je eerlijke en duurzame streek- producten shoppen. Moet je wel een recente kas- sabon van een aankoop uit het Musis Kwartier kunnen laten zien. Zaterdag 20 de- cember De Sonsbeekmarkt is een maandelijkse markt die op 21 december in teken staat van Kerst.

Je vindt er kleurrijke kramen, sfeer- volle muziek, vrolijke mo- biele keukentjes, creatieve producten en inspirerende workshops. Zondag 21 de- cember Een overzicht van win- terse activiteiten in Arnhem zie www. Beleef de kerstmarkten in Arnhem Een winter lang ontdekken, beleven en genieten waarin u zich geen moment verveelt.

Deze week een focus op de kerstmarkten die Arnhem rijk is. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met de Pasar Malam in de Bush is dit avontuur veel dichterbij dan je denkt. Nergens anders in Europa kun je genieten van een authentieke Indische nachtmarkt in een volledig overdekt tropisch regen- woud.

Je waant je werkelijk even op Bali. Wilt u wonen met zicht op het water of kijkt u liever uit op de groene wadi? Wie weet geniet u straks van een gloednieuw huis op een mooie locatie. Kijk op 12 december Nederland 3 om Kom eens langs in onze ambachtelijke slagerij met eigengemaakte worsten, vleeswaren, filetrollades, enz Wij zijn gespecialiseerd in diervriendelijk en betaalbaar vlees van onze wroetvarkens!

Gratis P voor de deur! Alle vloerprijzen zijn bij ons incl. Getoonde uitvoering wijkt af van de aangeboden auto. Dit betreft een voorraad auto. Het tijdvenster is voor alle autosnelwegen gelijk: En als u even niet meer weet hoe hard umag, kijk dan naar de hectometerborden. Op elke kilometer staat ook op de hectometerborden de maximumsnelheid aangegeven. Donderdag en vrijdag Van Jansen Totaal Wonen heeft al meer dan 40 jaar een uitstekende reputatie op het gebied van meubels, keukens en slaapkamers.

In de prachtige showroom biedt men een zeer uitgebreid assortiment aan en is er voor elke portemonnee meer dan voldoende keus in kwaliteit. Home Garden Shop Gendt is al ruim 35 jaar de expert op het gebied van badkamers, haarden en tegelvloeren. Ook hier vindt de consument een actueel, hoogwaardig assor- timent met een uitstekende prijs- kwaliteits- verhouding.

Beide speciaalzaken hebben besloten om hun krachten te bundelen. Ken- merkende eigenschappen zijn het karaktervolle design, de gedegen kwaliteit en vele comfort- en veiligheidsvoorzieningen die klanten niet ver- wachten in deze klasse. De nieuwe Opel KARL is 3,68 meter lang, heeft standaard vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen.

Hij is ontworpen met een scherp oog voor detail, zowel van binnen als van buiten. En geheel in lijn met de huidige tijd is hij uitgerust met talrijke comfort- en veiligheidsvoorzienin- gen, innovatieve aandrijftechniek, praktische ruimte-indeling en het bekroonde IntelliLink- multimediasysteem.

Opel levert de KARL met de 1. Opel heeft extra aandacht besteed aan efficiency en een fluisterstille loop van de benzinemotor, ter- wijl voor het rijkarakter extra nadruk is gelegd op comfort. Het veelzijdige IntelliLink-multimediasysteem met touchscreen verbindt snel en eenvoudig met Apple iOS- en Android-toestellen.

Broekhuis Arnhem, Ringoven 19, tel 22 In de zomer van komt het nieuwe instapmodel van Opel op de markt. Jarenlang was hier Thee- schenkerij gevestigd. In de zestiger jaren werd er niet alleen thee gedronken,maar tevens uitgebreid gedanst op live-muziek van onder meer de legendarische Arnhemse formatie The SoundMagics.

Tegenwoordig is het Sons- beek paviljoen in gebruik als exclusief Chinees speci- aliteitenrestaurant. Alleen de ligging al maakt het Sonsbeek paviljoen uniek. Op zomerse dagen zit het riante terras vol met park- bezoekers die er een klein hapje nuttigen of alleen een drankje nemen en ondertus- sen met volle teugen genie- ten van het fraaie park in zijn volle glorie. Maarookopminderzonnige dagen is het bij het Sonsbeek paviljoen een drukte van belang.

Het restaurant heeft naam en faam als één van de betere Chinese eethuizen en het staat bekend om zijn uitstekende à la carte kaart, grote variëteit in het wok- ken, afhalen en catering. Sonsbeek paviljoen trekt daardoor veel bezoekers uit de wijde omgeving. Voor meer informatie www. Bijvoorbeeld onbeperkt wokken voor 26,95 euro per persoon of all inclusieve arrange- ment voor 35,95 euro per persoon of een 5 gangen kerst menu voor 37,50 euro per persoon.

Voor kinderen gelden speciale tarieven. Remeha Tzerra Bovenstaande prijs is inclusief: Toch is dat precies wat Joan Vleeming vorig jaar heeft gedaan. Dit jaar moeten er nog meer oliebollen gebakken worden. Door Marnix ten Brinke Arnhem - Joan wilde wat terugdoen nadat zij via de Weggeefhoek op Facebook Sinterklaascadeautjes voor haar kinderen had weten te bemachtigen. Ik was daar zo blij mee, dat ik be- sloot dat ik ook iets wilde doen.

Het leek haar een leuk idee om daar ook aan te beginnen. Dan bak ik er een stuk of honderd. Dus heb ik een oproep via internet geplaatst. Voor een pak oliebollenmix krijg je er tien van mij gebakken terug. De andere vijftien oliebol- len die ik uit dat pak haal worden weggegeven aan mensen die het niet breed hebben. Ze konden bij mij thuis worden opgehaald, maar we hebben ze ook naar de voedselbank en blijf van mijn lijf huis gebracht. Sia Konterman begon vorig jaar met het doneren van oliebollenmix, maar raakte uiteindelijk veel meer betrokken.

Ook dit jaar weer. Niet alleen mix of olie, maar ook an- deren spullen. Pannen, een partytent, vuurkorven of ge- woon wat lekkers voor al die mensen die vrijwillig staan te bakken. Vorig jaar hebben bedrijven zoals de Gamma en Bakker Holleman ons ontzettend geholpen. We kregen zelfs een betonmixer mee om het beslag te ma- ken.

Ons doel is om dat dit jaar nog meer te laten zijn. Mailen kan ook naar olliebolliecenj outlook. Ver- der kunnen de spullen in een container in de tuin van Joan aan de Schepen van Hemerthstraat 14 geplaatst worden. Er is genoeg te vieren want was voor Boogie Nights drukker dan ooit. Dit goedlopende concept laat de jaren 70 en 80 herleven door niet alleen de muziek van die tijd te draaien maar ook de bijbehorende videoclips te vertonen.

De verlichte dansvloer is voor de feestda- gen twee keer zo groot, maar liefst 60m2. Boogie Nights staat in het teken van de feestmaand december. Traditioneel is het een drukke editie dus kom op tijd! Van manuscript tot boek Arnhem - Op zaterdagmid- dag 13 december om Janneke Pels, Ilse Ruijters en Eveline Karman zullen kort vertel- len over hoe je van manus- cript tot boek komt en over hoe je zelf je boek op de markt brengt.

Zij zullen ook een stuk uit hun boek voor- lezen en uiteraard signeren. En tussen al dat lekkers ligt er op nagenoeg elke tafel en handvol pepernoten. Op Sin- terklaasavond bijvoorbeeld. De Goedheiligman en een aantal van zijn Pieterman- nen brachten vrijdagavond 5 december een bezoek aan genoemd Wereldrestaurant aan de Hollandweg in Arn- hem.

Het zorgt voor een extra leuk sfeertje. Moet je zien, de kinderen genieten ervan. Depepernoten worden voor thuis bewaard, want wat er vervolgens bij de bezoekers op tafel komt is een scala aanwereldse ge- rechten. De keuze is groot. En dat mag een eufemisme worden genoemd. Daar is gezien de hoeveelheid aan culturele gerechten, uit onder meer China, Japan, Zuid-Ame- rika, Indonesië en Europa, niets teveel aan beweerd.

Mijn vrouw is een liefhebber van vis. En ook hierin is de keuze groot. Dit is een kleinschalige woonvorm voor jong en oud dementerenden die daarnaast 24 uur verpleeghuis zorg ontvangen.

Het wo- nen en de zorg wordt gele- verd vanuit dewensen en de behoeften van u als zorgvra- ger. Het Woon- en Zorghuis is ingericht in de jaren stijl waardoor er voor u veel herkenning is, juist omdat u door uw dementie terug gaat in de tijd.

U heeft een eigen slaapzitkamer, dieukunt in- richten met eigen spulletjes die voor u herkenbaar zijn en 2 grote gedeelde huiska- mers en 1 grote keuken. Er wordt samen gegeten. Het klaar- maken van de maaltijden wordt met elkaar gedaan.

Daarnaast is er veel ruimte voor activiteiten zoals u die thuis ook deed. Zoals afdro- gen, was opvouwen, bed op- maken, was ophangen, spel- letjes doen, krant voorlezen, muziek luisteren of films kijken.

We zijn omringd door een groene omgeving waarin dagelijks gewandeld kan worden. Samen bood- schappen doen, gezellig op stap gaan naar bijvoorbeeld een pannenkoekenhuis, dierentuin en de wekelijkse markt op de Drieslag zijn veel voorkomende activitei- ten.

Tevens bieden zij voor de zorg en het wonen een belangrijke informatiebron waardoor wij de zorg en het wonen beter op uw persoonlijke wensen en behoeften kun- nen afstellen. U wordt thuis bij de voor- deur persoonlijk door ons opgehaald en later in de middag weer thuisge- bracht. Zowel het ontbijt als de warme maaltijd worden gezamenlijk genuttigd.

Daarnaast worden er verschillende activiteiten gedaan zoals spelletjes, wandelen enz. U kunt zeven dagen per week terecht bij onze dagopvang.

Mocht u inte- resse hebben in een ori- enterend gesprek of eens willen komen kijken, dan bent u van harte welkom om eens op bezoek te komen. Dit is ge- heel vrijblijvend. Vragen zoals; Waar moet ik op letten tijdens een bezichtiging? Wat zijn de bijko- mende kosten?

Meer informatie vindt u op www. Ik help u graag. Als de zwaarste hoortoestellen niet meer voldoende zijn, dan is het misschien wel tijd voor een andere oplossing: Wilt u hier meer over weten, meld u dan aan voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 18 december van U kunt hier vragen stellen aan een onafhankelijke ervaringsdeskundige en experts van Cochlear en ervaringen uitwisselen met andere geinteresseerden. U kunt voor aanmelding of vragen terecht bij: Aida Tursic Cochlear audiology specialist Tel.: Bergstraat 2a LH Arnhem T.

De nieuwste trends vindt u bij Hair en Beauty Spa. Met trots presenterenwij u de trend op het gebied van huidverjonging: Het mooiste uit de klant halen is onze tweede natuur en met de Beauty By Dorien producten in onze haarstudio wordt dat wel heel eenvoudig.

Zichtbaar genieten van schoonheid Dorien Schonenberg ontwikkelde Beauty ByDorien op basis van haar jarenlange ervaring en haar apothekersachtergrond. De basis voor alle producten in deze lijn is een unieke en krachtige combinatie van essentiële enhuidvernieuwendewerkstoffen.

Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en niet geldig in combinatie met andere acties. Prijs-, model- en kleurwijzigingen voorbehouden. Zak à 15 kilo. One Hoogwaardige kattenvoeding verkrijgbaar in diverse soorten.

Zak à 1,5 kilo. Milbemax Ontwormtabletten voor hond of kat. Felix Diverse soorten overheerlijke kattensnacks. Verkrijgbaar in diverse smaken. Zak à 20 kilo. Zorgcoop Huishoudelijke hulpen gezocht Arcade Zorgcoop is een jonge organisatie die particuliere zorg levert in Arnhem en wijde omgeving. Een van onze diensten is het leveren van huishoudelijke zorg. Voor onze cliënten zijn wij op zoek naar ervaren , betrouwbare huishoudelijke hulpen, die als zelfstandig ondernemer willen werken bij deze cliënten thuis.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het overnemen van huishoudelijke taken, die de cliënt zelf niet meer kan of zelfs het grotendeels overnemen van het huishouden. Dit kan een opdracht voor kortere of lange tijd zijn. Het aantal uren is wisselend.

Heb je belangstelling, dan vragen we je een kort bericht, met persoonlijke gegevens en ervaring te sturen aan: Keizer Maximili- aan en zijn opvolgers bo- den musici en componisten volop ruimte voor vernieu- wing. Aan het Habsburg- se hof kwamen de beste componisten uit heel Eu- ropa samen en vond er een vruchtbare kruisbestuiving plaats.

Die uitwisseling van stijlen bracht de muziek op een hoger plan in Wenen en Praag, de centra van macht en cultuur. We brengen keizerlijke muziek met een gouden rand en weven daar het kerstverhaal doorheen. Geniet van de bijzondere instrumentale en vocale sa- menklank van blokfluiten, historische rietblaasinstru- menten, trombonisten en een kamerkoor. Blokfluiten- semble Praetorius uit Leiden bestaat uit twintig ervaren blokfluitisten onder leiding van dirigent Norbert Kunst.

Behalve renaissance en ba- rok speelt Praetorius ook jazz, Joodse muziek en he- dendaagse composities. De historische rietblazers en trombonisten van Capella del Arte nemen u graag mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de re- naissancemuziek, die veel te weinig op de Nederlandse podia te horen is.

En juist deze muziek vertolkt zo de moderne tijdgeest: Kamerkoor Novo Cantare uit Arnhem voegt hier zijn eigen, soms meerkorige geluid aan toe. Blokfluitensemble Praetorius en Capella del Arte treden Zondag 14 december om Eigen fotoCosmicus leest vijftien minuten Arnhem - Basisschool Cos- micus Arnhem doet mee aan een nieuw nationaal initiatief dat leesachter- stand wil terugdringen. De school sluit zich aan bij een programma om vijftien minuten lezen per dag te promoten. De bedoeling is dat de school met dit leesritueel kinderen nog beter laten ervaren hoe leuk lezen is en dat ze ook zelf merken dat hun leesprestaties vooruitgaan.

Geschie- denis, taal, topografie, rekenen: Kinderen ontwikkelen zich sneller en beter als ze goed kunnen lezen. Met een kwartier lezen per dag ontwikkelt een kind een grote woordenschat, goed taalbegrip en lezen wordt vaak nog leuk ook.

Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend. En toch verlaat meer dan tien pro- cent van de Nederlandse kinderen de basisschool met een taalachterstand die ze nooit meer inhalen. Een kwartier lezen per dag maakt al een wereld van verschil. Een flink aantal bedrijven en organisaties heeft daar- om de handen ineengesla- gen. Als Kwartiermakers gaan zij scholen, kinderen en ouders helpen met hun dagelijks leesritueel.

Voor de kinderen op Cosmicus is er al leesaan- bod en de docenten en leesmediacoaches doen al goed werk. Toch gelooft de school dat er nog meer kan gebeuren. Niet alleen op school, maar ook thuis. De school kan gebruik- maken van leespakketten en voorlichtingsmateriaal dat het netwerk aanbiedt. Docenten gaan de scores op AVI voorafgaand en tijdens het programma meten.

Nomineer dit bedrijf dan voor het Arn- hems Compliment! Deze prijs wordt jaarlijks uitge- reikt aan twee bedrijven die zich hebben onderscheiden in hun maatschappelijk be- trokken ondernemerschap MBO. Mariska Perrier, coördinator Arnhemse Uit- daging: Met het Arnhems Compliment zetten we jaarlijks twee be- drijven in het zonnetje die hun betrokkenheid hebben omgezet in concrete acties.

Als waardering voor hun inzet, en zeker ook om an- dere bedrijven te inspireren en stimuleren. Er zijn twee categorieën: Een jury selecteert uit de inzen- dingen voor beide categorie- en drie nominaties en ver- volgens een winnaar.

Om voor het compliment in aan- merking te komen, geldt een aantal criteria. Zo moet het voorgedragen bedrijf deels gevestigd zijn in de gemeen- te Arnhem. De MBO-acti- viteiten moeten, op grote of kleine schaal, hebben bijge- dragen aan verbetering van de leefkwaliteit van mensen in Arnhem en kunnen die- nen als inspiratie voor ande- re bedrijven. Stel al je vragen aan de makelaars. Zij vertellen je graag alles over dit prachtige plan.

Kom ook en proef De Tuin van Elden! Proef De Tuin van Elden www. Mmm ;- Tot zaterdag! Iedere zaterdag open van 11 tot 14 uur. Wonen vanaf e Open dag zaterdag 13 december. Zonder pijn van uw spataderen af bij Rijnstate Pijnloos van uw spataderen af zonder grote operatie en zonder narcose?

Dat kan bij Rijnstate. Onze dermatologen en vaatchirurgen verwijderen spataderen met behulp van de nieuwste technieken en u bent binnen een week weer hersteld. Spataderen zitten in de familie bij Sylvia Kataria 58 uit Arnhem, dus verbaasd dat ze spataderen kreeg, was ze niet. Aan het eind van de dag waren haar benen altijd vermoeid, vooral als het warm weer was. Bij traplopen deden ze pijn en lang staan deed ze liever niet.

Bovendien vond ze de blauwe haarvaatjes lelijk. Per slot van rekening is met spataderen meestal goed te leven. Onlangs hoorde ik dat de technieken veel verbeterd zijn en ben ik teruggegaan.

De zorg was optimaal: Ik heb helemaal geen pijn gevoeld. Het was heel officieel op een operatiekamer, wat ik niet verwacht had, maar ik mocht even later weer naar huis. Ik kon gewoon alles doen zoals gewend en de steunkous hoefde ik maar een week te dragen.

De operatie is voor mij dus voor herhaling vatbaar, en dat is maar gelukkig ook, want binnenkort moet het andere been ook! Lees meer over de behandeling van spataderen op www. Wilt u spataderen laten verwijderen om cosmetische redenen, dan kan dit gebeuren door uw eigen specialist bij Cosmedisch Centrum Vitalys in Velp. Het eerste consult bij de dermatoloog of chirurg wordt altijd vergoed als u een verwijzing heeft van uw huisarts.

Spataderen zijn uitgezette aderen in de benen, die ontstaan als de klepjes in de aderen niet meer goed sluiten. Het bloed stroomt dan terug naar beneden, waardoor de aderen wijder worden en er klachten ontstaan, zoals vocht in de benen, pijn, jeuk en rusteloze benen. Meestal zijn spataderen onschuldig, maar ze kunnen de kans op trombose en een open been verhogen.

Houd je favoriete boeken bij op een persoonlijke boekenplank Beoordeel boeken en schrijf je eigen recensies Win boeken en andere prijzen Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje? Op een PostNL Pakketpunt kunt u een: NL Beethovenlaan Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Week 51 Arnhem Brand bier krat 24 flesjes à ml van Eerste consult is kosteloos.

Sportwethouder Tjebbe Vugts sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat verzet is om deze felbegeerde certificering te bemachtigen. Velp - Van de amateur voetbalclubs in Nederland is DVOV de dertigste die dit certificaat ontvangt, een gebeurtenis dus om erg trots op te zijn. De FairPlay certificering is een kwa- liteitskeurmerk voor een professioneel scheidsrech- tersbeleid, gericht op kwa- liteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelre- gelkennis van spelers.

Scheidsrechtercoördinator Bas Kaptein, die het project bij de Velpse voetbalver- eniging organiseert, werd ook door DVOV voorzit- ter Marc van Meeteren en Erik Braamhaar geroemd voor zijn tomeloze inzet. DVOV is een familievereni- ging met ambitie, die drijft op de enthousiaste inzet van talloze vrijwilligers als Bas Kaptein.

De club heeft leden met maar liefst vier meiden elftallen. Dat heeft het college van B en Wo besloten. Het gaat om de parkeergarages Centraal, Musis en Rozet. De ver- laging van de tarieven in deze parkeergarages hangt samen met de invoering van betaald avondpar- keren op straat in Arn- hem. Het tarief van 50 cent geldt tussen Buiten de avond- en nachtelijke uren wordt parkeren in de garages marginaal duur- der.

In betalen be- zoekers van Arnhem in de parkeergarages Centraal, Musis en Rozet 41 cent per 10 minuten parkeren. In is het tarief 40 cent per 10 minuten. Het maximale tarief voor een dag verandert niet en blijft 15 euro. De parkeertarie- ven in de garages stijgen jaarlijks enkele procenten. Dat is in het coalitieak- koord gekoppeld aan de inflatie.

Toch zijn de meeste parkeerders goed- koper uit sinds in het betalen per 10 minu- ten werd ingevoerd. Het blijkt dat de gemiddelde parkeerder tussen de en minuten parkeert. Deze betaalde in , toen in de gemeentelijke parkeergarages per uur betaald moest worden, Bijzonder kunstwerk in de Arnhemse Schuytgraaf Arnhem - In het centrumge- bied van Schuytgraaf wil de gemeente Arnhem een bij- zonder kunstwerk realise- ren in de openbare ruimte. Een kunstwerk dat heden en verleden verbindt, dat bijdraagt aan de identiteit van de wijk en dat de aan- trekkingskracht en verblijfs- waarde van het centrum voor bewoners en bezoe- kers verhoogt.

Er zijn drie kunstenaars geselecteerd om een schetsontwerp in te dienen. De beoogde locatie van het kunstwerk is het ar- cheologische veld. Dit is een uniek, maar grotendeels aan het oog onttrokken, archeo- logisch rijksmonument. Het bevat onder meer de resten van een bijna 7. Voor voetgangers komt er door het park een verbin- ding tussen centrum en sta- tion.

Uit een groslijst heeft de gemeente drie kunste- naars geselecteerd waarvan hun werk voldoet aan de criteria voor het kunstwerk: Verder moet het kunstwerk de archeologische site mar- keren en een relatie leggen met de rijke historie van de plek.

Het leidende thema is jagers-verzamelaars-vissers. Voor veel mensen blijft het bij een droom, omdat het simpelweg te duur is. Het materiaal is prijzig, maar uurloon is nog veel prijziger. Maar wist u dat u, als u het slim aanpakt, toch voor heelweinig geld uw tuin kunt opknappen?

Maar u kunt ook op de aanlegkos- ten besparen zodat u uw tuin- tegels goedkoop kunt leggen en zo toch een prachtige tuin kunt creëren! Wij leveren aan diverse hove- niers en stratenmakers door heel Nederland. In de winter- maanden is er minder werk en dat scheelt u een hoop geld. Uw tuin opgeknapt voor een vast bedrag. Het voordeel voor u is dat u in het voorjaar weer in een frisse tuin kunt ge- nieten.

Al meer dan 25 jaar hebben wij ervaring met het leveren en aanleggen van sierbestrating. Wij hebben altijd grote partijen tegels en stenen op voorraad zodat wij snel kunnen leveren met hoge kortingen. Benedendorpsweg , WE Oosterbeek. Telefoon 54 41 www. Kom onze kerststol proeven! De kerststemming komt vanzelf. Het grootste deel van de kerstbomen komt vers van eigen land en is van eigen kweek. Het voordeel van deze kerstbomen is dat ze vers van eigen land zijn gehaald en dat ze dus veel langer in huis kunnen staan zonder dat de naalden uitvallen.

De kerstbomen zijn in verschil- lende soorten en maten te leveren, zowel met als zonder kluit. Tevens kunnen de kerstbomen verpakt worden in een net, zo is de kerstboom nog makkelijker te vervoeren naar huis.

...

Spelen met grote borsten eromassage nl

Ook komt naar voren dat, een- maal in Katwijk aangekomen, onze gemeente verrassend veel te bieden heeft. Citymarketing Katwijk gaat dit thema de komende jaren in al haar activiteiten uitdragen. Citymarketing Katwijk legt de ko- mende jaren de nadruk op het ver- sterken van de huidige topevene- menten.

De gemeente heeft al ster- ke evenementen die nog verder uit- gebouwd kunnen worden, zoals de Kippenloop, Halve Marathon en in de toekomst mogelijk een beach- volleybaltoernooi.

Professionele topevenementen zet- ten Katwijk op de kaart, voor inwo- ners, toeristen en bezoekers. De eve- nementen trekken veel bezoekers en zorgen voor gratis publiciteit. Tevreden bezoekers en deelnemers komen graag weer terug. Katwijk en de regio Katwijk is het hele jaar aantrekke- lijk voor kust- en strandtoeristen en vooral in het voorjaar voor Bollen- streektoeristen. Citymarketing Kat- wijk sluit daarom ook aan bij regio- marketing-initiatieven uit de Duin- en Bollenstreek en Leiden om het aanbod goed onder de aandacht brengen.

Bovendien wordt ook sa- menwerking gezocht met de Haag- se regio. Citymarketing wil nauw samenwer- ken met het toeristisch bedrijfsle- ven. Om die reden zijn het Toeris- tisch Platform en het Evenementen Platform opgericht.

In het Toeris- tisch Platform zal de samenwer- king gaan over nieuwe initiatieven, campagnes en productvernieuwin- gen zoals nieuwe evenementen, middelen of samenwerkingsver- banden.

Het Evenementen Plat- form stemt de organisatie en pro- motie van evenementen en activi- teiten op elkaar af. Nieuwe organisatie De nieuwe organisatie Citymarke- ting Katwijk overziet alles, luistert goed, brengt partijen samen, spoort aan en begeleidt. De organi- satie wordt anders ingericht met een Raad van Toezicht en een deel- tijd bestuurder.

De Raad van Toe- arie van rooijen over de muziekavond voor plussers: Hij is een bekende verschijning op bruiloften, bedrijfsfees- ten en verenigingsavonden. De dj die de afgelopen jaren al enige initiatieven ont- wikkelde, komt dit voorjaar met een ander nieuwtje, een 30Plus muziekavond.

Een we- reld waarmee hij dertig jaar gele- den verwant raakte, nadat hij op dansles had gezeten. Muziek inspi- reerde de toen nog jeugdige plaats- genoot. Vanuit de periode van het stijldansen in de dansschool tot op heden is er heel wat water door zijn muzikale zee gestroomd.

Er ligt een heel tijdperk van veranderingen en aanpassin- gen tussen. Hij her- innert zich zijn allereerste optre- den nog maar al te goed. Ik deed het toen als vrijwilliger maar had er lol in.

Daarna ben ik er een hobby van gaan maken en werd steeds meer gevraagd om diverse avonden muzikaal luister bij te zet- ten. Arie verzorgde ook regelmatig het voorprogramma als bekende artiesten zoals Rob de Nijs, Gerard Joling en Marco Borsato Kat- wijk aandeden. Organiseren Van Rooijen heeft behalve een neus- je voor muziek voor bepaalde doel- groepen, ook de nodige ervaring als programmeur van evenementen.

Hij noemt het Noordzee Zomerfes- tival en de Koninginnedagfeesten als aansprekende voorbeelden. Arie ziet het helemaal zitten en de datum voor de eerste avond is al ge- prikt, Zaterdag 16 maart. Ook de lo- catie staat al vast en de eerste avond zal in Huys te Britten worden ge- houden. De eerste avond waar hij nu al reikhalzend naar uitziet. De voorverkoop is ge- start. Op zijn website www. In Stichting Citymarketing Kat- wijk werken private en publieke partijen samen aan de verster- king van het merk Katwijk.

Op dit moment zijn partners in dit con- sortium: Het Toeristisch Platform zou moeten bestaan uit: Vereniging Strandpaviljoenhouders, Winke- liersvereniging Zeezijde, Katwijk- se Ondernemersvereniging, Hore- cavereniging Katwijk en de Thea- terhangaar. Het Evenementen Platform zou moeten bestaan uit: De deeltijd-bestuurder is in op- dracht van de Raad van Toezicht verantwoordelijk voor het uitwer- ken van de strategie en moet ervoor zorgen dat deze wordt uitgevoerd.

Hij of zij is het gezicht van Citymar- keting Katwijk en stuurt een part- time Citymarketeer aan. De VVV organisatie wordt samenge- voegd in de citymarketingorganisa- tie.

Er wordt dan ook gekeken naar een geschikte locatie. Vanaf kan hier ook de gemeentelijke bijdrage aan het VVV bijkomen. Andere organisaties en bedrijven kunnen ook een vaste fi- nanciële bedrage leveren of afzon- derlijke projecten sponsoren. Dat kan met geld maar ook in natura: Als de gemeenteraad in januari het voorstel goedkeurt, verwacht City- marketing Katwijk in het voorjaar met een nieuwe bestuurder en citymarketeer van start te kunnen gaan.

Dat deed ze samen met Miranda van Breukelen uit Utrecht. Beide haarstylisten wilden geld inzamelen voor de stichting, die pruiken van echt haar schenkt aan kinderen die door ziekte of een medische behandeling kaal zijn geworden. Ze hadden dezelfde droomwens om de marathon van New York te lo- pen, maar dat het gekoppeld moest worden aan een goed doel voor Ne- derland, stond ook direct vast. Onze inzet voor dit doel lag dan ook voor de hand. Orkaan Sandy maakte een marathon lopen onmogelijk.

De mara- thon moet een feest zijn en kreeg nu een negatieve lading. Zoals ie- dereen weet, besloot de burgemees- ter van New York uiteindelijk om de marathon te annuleren. Wij zijn heel dankbaar voor iedereen die ons initiatief en daarmee stichting Haarwensen belangeloos en on- voorwaardelijk steunde het afgelo- pen jaar.

Na een sponsorloop door 14 jongens van het voetbalelftal bij Kampon, waar- in de zoon van Van Breukelen speelt, kwam daar nog eens acht- honderd vijftig euro bij. Ook werden ruim 20 staarten afgeknipt om pruiken van te ma- ken. Wij zullen de cheque en staarten op 14 januari overdragen aan de stichting Haarwensen. De opbrengst van deze dagen is altijd voor een goed doel. Na con- tact met oud-collega De Best werd dit jaar gekozen voor St. Tijdens de bijzondere start van de Beautydagen lieten drie studen- ten en een teamleider Uiterlijke Verzorging hun haar flink afknip- pen.

Dat is een behoorlijke lengte. Je hebt soms 6 strengen haar nodig voor een pruik. De studenten hebben er lang over gedaan om hun haar zo lang te laten groeien. Me- destudenten knipten het haar van de studenten. Klanten kon- den tegen een geringe prijs hun haar laten knippen, verven, een massage, een gezichts- of voetbe- handeling ondergaan.

De gehele opbrengst was bestemd voor Stichting Haarwensen. Ook de opbrengst van de kraampjes met leuke en lekkere dingen was even- eens bestemd voor Stichting Haar- wensen. De eerste jongerenavond in het jaar staat voor woensdag 9 januari op het programma. Deze avond komt Jurjen ten Brinke spreken met als thema: Er is veel onzekerheid in ons leven.

We leven allemaal met een bepaal- de hoop. De één hoopt een leuke baan te krijgen, een ander hoopt een fijne relatie te krijgen, een der- de hoopt rijk te worden. Zo hebben we allemaal hoop. Maar of die hoop ook altijd bevestigd wordt, blijft on- zeker. Toch is er echte hoop. Jurjen ten Brinke komt hier meer over ver- tellen. Aan het eind van de avond is er weer een lekkere verrassing. In de pauze is er weer gelegenheid on- der het genot van een drankje om even bij te praten en elkaar een goed toe te wensen.

Zaal open om Een avond waarin u alles komt te weten wat u nog niet wist over het gedrag van aanstormende pubers op sociale media en internet en hoe u dit het beste kunt begeleiden. Het eerste gedeelte van de avond wordt verzorgt door Justine Par- doen van de stichting Mijn Kind On- line en hoofdredacteur van Ouders Online. Ze laat zien hoe de digitale jeugdcultuur eruit ziet, waarbij duidelijk wordt hoe groot het ver- schil is tussen de manier waarop jeugdigen dit zelf beleven en hoe volwassenen hier tegenaan kijken.

Hoe weet ik wat mijn kind allemaal doet? Hoe kan ik ze begeleiden? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflic- ten? Profes- sionele acteurs laten herkenbare si- tuaties zien: Een programma met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen.

Aan de avond zijn geen kosten ver- bonden. Savoy S w ings: Traveling Light Het Katwijkse hotel-restaurant Savoy aan de Boulevard organiseert ook in weer om de week op zondag gezellige en sfeervolle mu- zikale middagen van Die staan in het teken van voor-elk-wat-wils, akoes- tisch, onderhoudend en kwaliteit.

Op 6 januari gaat Hotel Savoy het nieuwe jaar fris van start met een schitterend sfeervol optreden van duo Traveling Light. Ze wordt begeleid door gitarist Alex Gunning. Op zondag 20 januari wordt het weer feest met het Walter Trio met Wouter Kiers op sax. Jazz, Swing, Pop en Blues: Super om naar te luis- teren, maar ook uitstekend om een dansje op te doen.

Eerste Boeketdienst Een nieuw jaar, een nieuwe thema- reeks: Speelt God een spelletje? Trekt God aan de touwtjes en zijn wij de marionetten?

Op zondag 6 januari starten we met het thema: Vergissing van de bank in uw voordeel. Maurien den Engelsman verzorgt de mu- ziek.

De agenda is als volgt: Opening door de voorzitter, de heer W. Notulen en ingekomen stukken. Be- noeming nieuw lid kascontrole- commissie. Aftredend en herkiesbaar; de heren D. Tegenkandi- daten kunnen tot een week voor aanvang van de vergadering be- kend worden gemaakt aan het se- cretariaat. Na afloop van de algemene ledenver- gadering wordt het jaarverslag in beeld vertoond met daarop vol- gend een gratis bingo. Voor ieder- een is er tevens een blijvende her- innering aan deze avond.

Uitslag loterij Flora Band Onder de deskundige leiding van notaris Willem van den Eijkel en het waakzame oog van erevoorzit- ter Willem van der Gugten, zijn de winaars bekend geworden van de kerstloterij van de Flora Band. Uit- slag loterij op www. Tip de redactie Ons tippen kan via redactie kat- wijkschepost.

De eerste seconden zijn ech- ter bepalend als er levens op het spel staan. Weten wat te doen in die situaties? De cursus duurt 15 weken en wordt op woensdagavond gegeven van In- formatie over of opgeven voor de cursus kan bij Sandra van Delft: Wie daar- in geïnteresseerd is, kan ook con- tact opnemen met Sandra van Delft.

Zestien nieuwe monumenten Katwijk aan den Rijn heeft er zes- tien gemeentelijke monumenten bij. De gemeente is bezig met een inhaalslag voor de aanwijzing van gemeentelijke monumenten.

Vorig jaar september kwam er een lijst met in totaal veertig panden in Kat- wijk aan den Rijn en Valkenburg die een plaats op die gemeentelijke monumentenlijst verdienen. De eigenaren van de panden zijn via een brief uitgebreid voorgelicht over de aanwijzingsprocedure. Ook is er een voorlichtingsavond ge- weest. De panden waarvoor geen zienswij- ze is ingebracht, staan nu op die lijst.

Dat heeft het college van bur- gemeester en wethouders vorige maand besloten. En dat is voldoende om door te gaan en het gevraagde krediet van Eerder vorige maand kwam het voorstel aan de orde in de raads- commissie Welzijn. Wethouder Wil- lem van Duijn kreeg toen flink wat huiswerk van de commissie mee, omdat zij het voorstel te onduide- lijk vonden.

Dat leidde tot nog eens zestig extra vragen van verschillen- de raadsfracties. Vragen die binnen twee weken beantwoord moesten worden, zodat het voorstel in de laatste vergadering van behan- deld kon worden. De oppositie is niet tegen een dorpskantoor, maar wil een maand- je extra de tijd om alles goed te be- studeren. Volgens Remmelzwaal zijn er te veel onduidelijkheden over het risico wat de gemeente loopt en de waarde van het markt- onderzoek.

En dat marktonderzoek gaat vooral om de horecafunctie en niet om de flex- plekken. Niet getemperd De coalitiepartijen denken er heel anders over. Leeg- stand kost geld. Daar zoekt de gemeente een exploitant voor. Wethouder Van Duijn wijst erop, dat als de raad niet instemt, het hele project vertraging oploopt.

En we wil- len de planning van 1 april halen. Komst dorpskantoor De Burgt dankzij steun coalitiepartijen de verbouwing van de Burgt vordert gestaag.

College krijgt standje voor late informatie Wethouder Thijs Udo en burge- meester Jos Wienen moesten in de laatste raadsvergadering van diep door de knieën voor de budgetoverschrijding op het project Locatie Valkenburg en vooral voor het te laat informe- ren van de gemeenteraad over die overschrijdingen.

Gemeen- teBelangen GB diende zelfs een motie van afkeuring in tegen wethouder Thijs Udo, maar dat ging de andere partijen te ver. Vorige maand vroeg het college van burgemeester en wethouders om een extra krediet van De raadscommis- sie Ruimte reageert furieus, omdat wethouder Udo al maanden op de hoogte was van die overschrijding en niet direct de raad heeft geïnfor- meerd. De raad heeft immers bud- getrecht.

Wij zijn erg teleurge- steld. Wet- houder Udo zit namelijk niet alleen in de stuurgroep Locatie Valken- burg. Burgemeester Jos Wienen is zelfs voorzitter van die stuurgroep. Het is fout en in de toekomst moe- ten we het goed doen.

En hij voegt daar het volgende aan toe. Dat had niet gemoeten. Zowel wet- houder als burgemeester belooft de raad beter op de hoogte te houden van de plannen voor Locatie Valken- burg. De raad stemt na een lange discus- sie in met de kredietaanvraag van Het is de bedoeling dat alle kosten worden terugverdiend met de grondexploitatie, dus als de fraaie plannen voor woningbouw op het voormalige vliegkamp wer- kelijkheid worden.

En dat kan nog wel een paar jaar duren. Dunavie realiseert in het complex Floriante 69 woningen waar het modern en zorgeloos wonen is. Met DSV zijn afspraken gemaakt over de zorg die verleend kan worden in de wonin- gen. Dunavie bouwt moderne, com- fortabele woningen voor 65plus- sers. Met DSV kunnen bewoners de zorg regelen die zij op dat moment nodig hebben. Hierdoor kunnen zij langer in hun vertrouwde omge- ving blijven wonen.

Oftewel mo- dern en zorgeloos wonen met alle zorgfaciliteiten die de bewoner op dat moment nodig heeft. De wonin- gen zijn nu in de verhuur en via woonzicht.

Voor deze woningen gelden er andere toewijzingscriteria. Deze woningen zijn specifiek bedoeld voor 65plussers met een gezamen- lijk bruto inkomen tot maximaal De specifieke toewij- zingscriteria staan op de website van Dunavie: Een jarige Oegstgeestse fietste vrijdag 21 december om Op een gegeven moment haalde de auto hard in.

Nadat een bromfiet- ser haar had gepasseerd, zag ze de auto staan ter hoogte van de paal- tjes bij een fietspad linksaf. Nabij de paardenstallen stapte een man de weg op waardoor de fiets- ster vaart minderde. De man pakte haar vast, maar kreeg van de Oegst- geestse een klap.

De Oegstgeestse probeerde weg te fietsen waarna de man pakte haar bagagedrager vast- pakte. Toen de Oegstgeestse op- nieuw probeerde weg te rijden liet de man los. Signalement van de man: De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via — Met name wil zij in contact komen met de ongeveer jarige brom- of snorfietser, die de fietsster inhaalde.

De bestuur- der reed zonder helm. Hij reed in de richting van Oegstgeest. Aanhouding vanwege vuurwapens De politie heeft zondag 23 decem- ber om Agenten zagen de auto omstreeks De inzittenden wer- den staande gehouden voor een controle.

Agenten zagen een hoe- veelheid kleding in de auto liggen en onder de bestuurdersstoel een vuurwapen, vermoedelijk nep. Een tweede wapen werd in de kofferbak gevonden. Alle goederen en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Overschrijding bouwplan Westerhaghe Onaangenaam verrast.

Dat zijn ge- meenteraad en college van burge- meester en wethouders over het verwachte tekort van P R Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie uitgeverijverhagen. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld PDF. Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, AH te Katwijk ma-do: Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld.

Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. AquaPower van Nefi t: Met een eigen 24uurs-servicedienst. Opbaren in familiekamer is mogelijk. Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. Kerk afscheid van Valkenburg. Een dominee die gedurende 12 jaar dicht bij de mensen stond, zoals een herder bij zijn schapen.

De verloren, zwarte en andere schapen, zo bleek tijdens de gemeen- teavond. Later op de avond mocht het echtpaar vanuit de kerkelijke ge- meente nog een reischeque naar Is- raël ontvangen.

Fietstocht Het was een bonte avond afgelopen vrijdag, waarop jong en oud zich lieten zien en horen met optredens van danseresjes, muziekgroep Friends, Follow Me en de Groei- groep waarbij Anneke van der Meij een door haar gemaakt schilderij met de Ned.

Kerk overhandig- de aan ds. Roemeniëgangers Coby Volwater en Coby Wassenaar stalen de show met anekdotes over de fietstocht naar Roemenië door de dominee om daar behoeftige dorpelingen van voedsel en kleding te voorzien. Als aandenken een fotoalbum met alle ups en downs van de reis.

Voor haar een prachtige bos bloemen. Het mannenkoor en de leden van de Kerkenraad kregen steun van de dominee bij het zingen van enkele liederen met achter het orgel Ge- rard van Duijn.

Het gezamenlijke cadeau van de gemeenteleden werd door de twee fietsende dames Joke en Annemiek gepresenteerd met al- weer hilarische momenten toen de reis naar Israël ter sprake kwam. Er bleek in eerste instantie maar een persoon in het vliegtuig te kunnen stappen, maar gelukkig kwam de kerkvoogdij te hulp.

Kerkelijk wer- ker Ad Bor merkte op dat men heeft kunnen lachen en genieten van het gebodene. De avond werd door hem afgesloten met samenzang, dankgebed en zegenbede.

In zijn dankwoord onderstreepte ds. Brunt het belang van de herdersstaf om de kudde bij elkaar te houden. Hij is nu met emeri- taat en mocht zijn eerste AOW van wel twee dagen ontvangen. Intus- sen staat er een lange rij wachten- den die afscheid van het dominee- sechtpaar willen nemen.

Ze zullen hem missen. Warm afscheid gemeente domineesechtpaar Brunt dominee Bas en adri Brunt met de reischeque voor Israël.

Raad van State zet wethouder Katwijk verder onder druk De Raad van State heeft een ko- nijn uit de hoed getoverd in een zaak over geluidsisolatie van een woning aan de Rijnsburger- weg. De Raad schorste woens- dag onverwacht het besluit van de gemeentelijke milieudienst waarin de eigenaren van de wo- ning werden uitgesloten van subsidie. Eerder liet de raadsvoorzitter nog weten dat die niets voor de gedu- peerde eigenaren kon doen en dat ze wethouder Thijs Udo moesten vragen om een coulante houding.

Die was intussen zelf al in actie ge- komen voor een overleg in deze zaak volgende maand. De eigenaren grepen naast de sub- sidie voor isolatie van hun woning, omdat ze zware gezondheidspro- blemen hebben en daardoor verga- Herders in het centrum van rijnsburg. De feestda- gen liggen al weer een paar dagen achter ons.

Toch mag deze kerstbij- drage niet ontbreken. De afgelopen weken is er op de ko- ningin Wilhelminaschool keihard gewerkt aan een echt kerstfilm.

On- der leiding van de regisseur Theo van Zuijlen werd er regelmatig op verschillende locaties binnen Rijns- burg gefilmd. Zoals de aankondi- ging van de volkstelling voor de Grote kerk en was er geen plaats voor Jozef en Maria bij Snackbar Ou- wersloot en kerkelijk centrum de Voorhof. Kortom, een oud verhaal in een ei- gentijdse setting. Tijdens de jaar- lijkse kerstviering op de school, op donderdag 20 december, konden alle kinderen het mooie resultaat zien tijdens de kerstviering in de Maranathakerk.

Natuurlijk in aan- wezigheid van ouders en andere fa- milie. Verlinde was onder de indruk van het resultaat. De ver- toning was eenmalig, maar het is mogelijk om de film nog een keer te bekijken. Als u de film met eigen ogen wilt aanschouwen ga dan naar http: De lampjes in de kerst- boom zorgen voor veel gezellig- heid. Uit de vele inzendingen zijn de volgende prijswinnaars getrokken: Blom- Bergman, allemaal in Katwijk.

Zij kregen op oudejaarsdag een doos vol oudejaarslekkernijen thuisbezorgd. Subsidie voor toren Oude Kerk? Het college van burgemeester en wethouders denkt na over aan- vraag van een provinciale subsidie voor de toren van de Oude Kerk. Die toren, rijksmonument en ei- gendom van de gemeente, is nog steeds niet wit geschilderd. De pro- vincie Zuid-Holland stelt 1,5 mil- joen euro beschikbaar voor de sub- sidie van rijksmonumenten. Aan- vragen kunnen tot eind februari worden ingediend.

En we moeten dan ook zelf investeren. De raad krijgt in februari te horen of het college een aanvraag indient. In moeten alle corpo- raties samen al 1,3 miljard euro in- leveren en dat loopt op tot 2 mil- jard per jaar in De corporaties voorspellen forse huurverhogin- gen. Bovendien komen de investe- ringen voor nieuwbouw en onder- houd onder druk te staan. De vier corporaties bezitten gezamenlijk rond de Als de plannen van dit kabinet doorgaan kunnen corpora- ties nauwelijks nieuwe huurwonin- gen meer bouwen, renoveren en energiezuiniger maken.

De verhuurderheffing zoals die in het regeerakkoord is afgesproken is slecht voor de woningmarkt en slecht voor de sociale woningbouw.

Het regeerakkoord biedt corpora- ties de ruimte om de huren te ver- hogen. Hierdoor worden deze wo- ning zo duur, dat deze voor huur- ders niet meer betaalbaar zijn. Be- rekeningen wijzen uit dat straks iedere huurder gemiddeld 75 euro per maand extra gaat betalen. Dit geld vloeit niet meer naar de soci- ale woningbouw in Nederland te- rug, maar verdwijnt in de Algeme- ne Middelen. De effecten van deze maatregelen in het regeerakkoord hebben ook effect op de werkgelegenheid: P R ten het contract voor de isolatie on- dertekend terug te sturen.

Wel had- den ze al eerder laten weten dat ze graag mee wilden doen aan het pro- ject. De milieudienst zat zelf ook met die zaak in de maag, maar stelde dat er niets aan te doen is. Het isolatiepro- ject is al afgerond. De Raad sugge- reerde dat de wethouder misschien in een aanvullend project de wo- ning alsnog kan meenemen.

Daar- bij heeft de Raad geconstateerd dat de milieudienst in zijn brieven ook geen termijn heeft gesteld aan de ondertekening van het contract. Dat biedt misschien nog een kans voor de wethouder om alsnog sub- sidie te verlenen. De Raad heeft het besluit om geen subsidie te verle- nen nu voorlopig geschorst totdat de wethouder een besluit heeft ge- nomen. Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en overige familie troost en sterkte bij het verwerken van hun verlies.

Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. Het is je dikwijls zelfs ontgaan je zegt; ik ben niet moe. Kuyperstaat 20, RP Katwijk Op donderdag 3 januari is er van Zaterdag 5 januari om Aansluitend is de begrafenis op begraafplaats de Blekerij, Sijp 13, Katwijk aan den Rijn. Na afloop ontmoeten wij u graag weer in de kerk, waar nog de mogelijkheid is tot condoleren.

Nachtegaallaan 31, JC Katwijk Op zaterdag 5 januari om Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op begraaf- plaats Duinrust aan de Parklaan te Katwijk. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in de lobby van Overduin. Wij willen de medewerkers van verzorgingshuis Overduin en die van afdeling Esdoorn in het bijzonder bedanken voor de liefdevolle verzorging van moeder.

Vragen over spraak en taal? Specialist in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Bel voor een afspraak: Ook danken wij begrafenisverzorging Theo van der Plas voor de keurige verzorging van de begra- fenis. Remmelzwaal-Kuijt op de leeftijd van 71 jaar. Stichting Wielewaal organiseert vakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. De begeleiding is in handen van jonge, enthousiaste vrijwilligers. Aangezien mijn bijna voltallige familie Katwijks is, heeft Katwijk invloed gehad op diverse terreinen.

De eerste 20 levensjaren heb ik aldaar doorgebracht, en ben gekend met het vissersmilieu en agrarisch milieu. Uitgeverij Elgers uit Groningen heeft mijn bijdrage gevraagd voor een nieuw te publiceren boek over kunstenaars. Ik houd van de één op één relatie van het schilderen en van de directheid van de olieverf. De verrassingsfactor mee laten spelen, ook de vergissingen.

Juist binnen het territoir van het schilderen kan en wil ik mijn verhouding tot het schilderen uitzoeken en laten zien. Terug naar hun roots: Steven Barnhoorn, Willem Moerenhout en nies Vooijs. Ik wil de tijd nemen dit te onderzoeken: Net zo lang tot er een wezenlijk beeld overblijft, tot het niet anders kan dan zo. Dit is deels een intuïtief proces, waarbij reflectie, twijfel en tijd cruciaal zijn.

En een jaar in New York Studio School. Zij haalt veelal indrukken uit het onopvallende alledaagse leven zoals kleur, vorm, schaduw, een foto of een gedachte. Zij werkt improviserend met kleuren, vormen, licht, donker, diepte en plat. De ruimte om mij heen was groot en helder. Deze elementen zijn terug te vinden in mijn werk door het gebruik van heldere kleuren en ruimtelijke composities.

Als ik nu de zee tot onderwerp heb van een schilderij, aquarel of tekening is er meer te zien dan lucht en water. De aanwezigheid van menselijke activiteit aan en op het water is even boeiend om weer te geven: Het gaat om mijn gedroomde realiteit en die is geen maatstaf voor de waarheid. De elementen die steeds terugkeren zijn: Ik reageer daar beeldend op maar mijn schilderijen zijn geen pamfletten of cartoons al hoop ik dat ook de humor de toeschouwer niet ontgaat.

In Katwijk is hij naar eigen zeggen artistiek gevormd. De ruimte ervaarde hij als groot en helder. Deze elementen zijn terug te vinden in zijn werk door het gebruik van heldere kleuren en ruimtelijke composities. Hij heeft de glas in lood deuren van de Ichthuskerk Katwijk ontworpen. That night I came to earth, Steven Barnhoorn. Zonder titel, nies Vooys. Zon dag, Steven Barnhoorn. Zangkanariekwekers in volle concentratie luisterend naar een viertal waterslagers tijdens de studiedag van de doel- groep Zang regio nZHU.

Voor de- ze nationale wedstrijd van de landelijke speciaalclub hadden 36 deelnemers zangkanaries ingeschre- ven. Daarmee behoort dit evenement tot de drie grootste wedstrijden voor zangkanaries in heel Neder- land. Katwijk was tussen Kerst en Nieuwjaar dus even het centrum van de Nederlandse zangkana- riesport.

Nadat de wedstrijdlocatie door de medewerkers was inge- richt konden op donderdag 27 de- cember de vanuit heel Nederland afkomstige deelnemers hun vogels in de school afleveren voor de jaar- lijkse clubkampioenschappen van de speciaalclub. Gewoontegetrouw bestond de hoofdmoot van de inge- zonden zangkanaries uit het ras wa- terslager. Verder werden 52 harzers ingeschreven. De beoordeling van de vogels vond plaats op vrijdag 28 december door 13 keurmeesters. De vogels waren ingeschreven in de volgende wedstrijdklassen: Ieder half uur werd voor een keurmeester een viertal kanaries neergezet, die ver- volgens op hun zangkwaliteiten werden beoordeeld.

Ook dit jaar be- keken weer enkele inzenders te- leurgesteld de beoordelingslijst van hun vogels, omdat die voor de keurmeester niet hadden gezongen of aan de hooggespannen verwach- tingen niet hadden voldaan.

Geluk- kig zongen de meeste kanaries wel. Met name de stammen watersla- gers waren dit jaar van een bijzon- der hoog niveau: Meer dan de helft van de 52 ingeschreven stammen scoorden meer den punten, hetgeen. Zaterdag was de traditionele stu- diedag. De fokkers verzamelden zich in speciaal daarvoor ingerichte onderkomens, waar zangkanaries werden neergezet en afgeluisterd.

Behalve leden waren er ook gasten, waaronder zelfs uit het Belgische Turnhout, die zich verder wilden oriënteren in de boeiende hobby van het houden en fokken van zang- kanaries. Afgaande op hun reacties is reis naar Katwijk niet tevergeefs geweest en hebben ze naast het ver- werven van zinvolle informatie over de hobby ook contacten kun- nen leggen met andere fokkers die hen met raad en daad terzijde kun- nen staan.

Prijsuitreiking De studiedag werd afgesloten met een verloting en daarop aanslui- tend de prijsuitreiking. Het was voor de fervente liefhebber van de zangka- nariesport goed toeven in het ID College te Katwijk. Hopelijk tot vol- gend jaar zelfde tijd, zelfde plaats.

De kampioenen dit jaar waren: Max Gerhards Bos- koop ; Waterslagers: Meesterzan- ger en kampioen stammen: Krien Onderwater Rijnsburg ; kampi- oen stellen: Jaap Plokker Katwijk ; kampioen enkelingen: Ove- rige door leden van de Katwijkse vogelvereniging De Kanarievogel behaalde prijzen zijn: Krien won ook de Derby wedstrijd met de hoogste aangewezen vogel.

Katwijk tussen Kerst en Nieuwjaar centrum Nederlandse zangkanariesport De Stichting Bedrijfsleven Green- port Duin- en Bollenstreek keert vanaf dit jaar terug naar haar vroegere koers. Zij zal zelf geen projecten uitvoeren, maar zich weer helemaal concentreren op de ruimtelijke inrichting van de Duin- en Bollenstreek, met als motto: Het bestuur van de stichting, waarin economisch gerichte belangenorga- nisaties samenwerken, heeft dit in oktober besloten.

De Stichting Hou het Bloeiend gaat zich weer vooral bezighouden met de ruimtelijk-eco- nomische plannen en de landschap- pelijke inrichting van de Duin- en Bollenstreek.

In de stichting zijn straks zes clusters vertegenwoor- digd: Het verzet tegen de Bollenstad leid- de tot het Pact en Offensief van Tey- lingen en dat mondde in uit in de aanwijzing van de Bollen- streek tot Greenport-regio. Als ge- volg daarvan ging Hou het Bloeiend zich meer op de economie in de streek richten en wijzigde zij haar naam in Stichting Bedrijfsleven Greenport Duin- en Bollenstreek. Inmiddels werkt de Greenport Ont- wikkelingsMaatschappij GOM on- der regie van de zes Greenport-ge- meenten aan de concrete herstruc- turering en revitalisering van de Duin- en Bollenstreek.

De positie van de Stichting Bedrijfsleven Greenport Duin- en Bollenstreek is sindsdien onduidelijk geworden. Positie binnen de Greenport Als vertegenwoordiger van het be- drijfsleven is de Stichting Bedrijfsle- ven Greenport steeds gesprekspart- ner geweest voor de publieke en private sector. Ook is gezocht naar innovatieve projecten, maar daar- bij bleek dat de stichting niet vol- doende geld en mensen heeft om dat goed vorm te geven.

Door al dit werk achter de schermen is de stichting de afgelopen jaren onvol- doende zichtbaar geweest, waar- door het draagvlak is verminderd. Het bestuur van de stichting heeft nu besloten het roer om te gooien.

Plannen kritisch volgen Hou het Bloeiend gaat zich weer vooral bezighouden met het kri- tisch volgen van ruimtelijke plan- nen in de Duin- en Bollenstreek en zal aan de bel trekken als dat nodig is. Dat geldt voor de uitwerking van de Intergemeentelijke Structuurvi- sie Greenport in bestemmingsplan- nen, maar ook voor concrete herin- richtingsplannen voor het gebied van de Greenport Ontwikkelings- Maatschappij.

Daarbij moet niet al- leen aandacht zijn voor economie en bereikbaarheid, maar ook voor landschap en cultuurhistorie. De uitvoering van projecten op het gebied van innovatie en duurzaam- heid laat Hou het Bloeiend over aan de tuinbouwsector of organisaties op het gebied van toerisme, land- schap en cultuurhistorie.

Hou het Bloeiend blijft gesprekspartner na- mens de Greenport Bollenstreek in het overleg met de gemeenten, de provincie en de andere greenports in Zuid-Holland. Bedrijfsleven wijzigt koers Greenport gaat weer Hou het Bloeiend heten Koffieochtend Dorpskerk Vrouwenochtend Dorpskerk organi- seert woensdag 9 januari een koffie- ochtend in het Dorpshuis aan de Kerklaan 12 in Katwijk aan den Rijn. De koffie en cake staan klaar om Dientje Wiersma komt deze ochtend bij ons spreken over Verbinding in de Generaties.

Anno wonen mensen vaak niet meer in de buurt van ouders, groot- ouders, kinderen of kleinkinderen. Deze eeuw staat bekend om zijn individualisme. Toch is het belang- rijk om de lijn te zien van de genera- ties waaruit wijzelf komen en die na ons gaan komen.

Wat kunnen wij hieruit leren voor ons eigen leven en functioneren en wat zegt de Bij- bel erover? Zanggroep Perspektief komt voor zingen. Dinsdagmorgen, 8 januari neemt de Katwijkse tandarts Jaap Guyt de aanwezigen mee naar de tien mooi- ste kathedralen van Spanje.

Gebou- wen die ongelooflijk veel indruk maken wanneer je in de gelegen- heid bent om ze te bezichtigen. Het be- stuur nodigt u van harte uit om kennis te komen maken.

Bij ongewild haarverlies of dunner wordend haar biedt New Vision Haarmode de oplossing. Het spreekuur wordt gehouden op dinsdag 22 januari tussen Een haarwerk kan een modieuze of een medische reden hebben. Bij modieuze denk dan aan een haar- verlenging, opvulling, staarten, turtles voor bijvoorbeeld feestjes of klanten die gewoon dikker haar willen. Bij medische redenen be- treft het meestal mensen die een chemokuur moeten ondergaan of alopecia hebben dit is een haarziek- te.

Een erkend haarwerker neemt een vragenlijst door. Aan de hand van de vragenlijst kunnen er een aantal haarwerken geprobeerd worden.

Er is altijd een grootte voorraad aan- wezig om direct te passen en even- tueel direct te leveren. Doormiddel van een medische indicatie of een verwijzing uitgeschreven door een arts of specialist wordt wellicht het haarwerk geheel of gedeeltelijk ver- goed.

Meer informatie op www. Voor het maken van een afspraak: De Katwijkse stichting Help ons Helpen kijkt terug op een zeer geslaagde voedselactie. De totale opbrengst van is enorm: Een gesponsorde vrachtwagen brengt het voedsel naar kansarme gezinnen in Boekarest gaan. In Roe- menië leven nog steeds veel men- sen onder de armoedegrens.

Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waar- in hun land verkeert. De voedselbanken in Nederland krijgen ook een enorme toeloop van mensen die het niet meer red- den. De inloopochtend is bedoeld voor mensen met een stoma die infor- matie willen of behoefte hebben om te praten over hun ervaringen.

Ook worden praktische informatie en tips gegeven. Iedereen is wel- kom op deze ochtend, dus niet al- leen patiënten uit het Diaconessen- huis. De toegang is gratis. Voor meer informatie over deze inloopoch- tend kan contact worden opgeno- men met contactpersoon mw.

Per 1 januari zijn de par- keertarieven bij het Diaconessen- huis aangepast. Donderdag 20 december nam hij uit handen van cliënt Edward Hünd in het Katwijkse ge- meentehuis een exemplaar in ontvangst. Dit boekje geeft een heel goed beeld van de instanties waar deze mensen terecht kunnen. Het is compleet en het hoort ook op het bureau van elke hulpverlener een prominente plek te hebben.

Plot- seling heb je door omstandigheden geen geld meer en geen dak boven je hoofd. Waar kun je heen? Hoe vind je opvang? Hoe kom je aan geld? Hoe stil je je hon- ger? Naast infor- matie over de moeilijkheden die een dakloze op zijn pad kan tegen- komen, zoals boetes die hij kan krij- gen, problemen bij het zoeken van werk of bij het inschrijven bij een gewoon kamerbureau, staat er ook uitleg in over bij welke instanties men terecht kan en aan wie bepaal- de vragen gesteld kunnen worden.

Er worden ook tips gegeven door cliënten hoe je je in bepaalde situa- ties kunt redden. Ook staan er toe- passelijke gedichten in, onder an- dere geschreven door Edward Hünd.

In de Straatwijzer worden de volgende onderwerpen behandeld: De Straatwijzer wordt verspreid bij organisaties in Katwijk die zich met de dak- en thuislozen bezig hou- den.

Maar natuurlijk ook voor een kopje koffie of thee! Boulevard 69 T 84 50 www. Deze puzzel is mede mogelijk gemaakt door: Getracht moet worden de letters bij de bijbehorende cijfers te vinden met behulp van de reeds ingevulde letters in het diagram.

Uiteindelijk zal er een compleet ingevuld kruiswoordraadsel ontstaan. Puzzel Stuur uw oplossing voor dinsdag 10 januari naar de redactie van De Katwijksche Post, postbus , CB Katwijk, of per e-mail naar redactie katwijkschepost. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden. De winnaar van de puzzel van vorige week is: Werk in uitvoering Geplande werkzaamheden kunnen uitlopen.

Toelich- ting van enkele projecten vindt u ook op: Prins Hendrikkade en Mr. Fockstraat, Project Haven fase 2 zuid: Sloopwerkzaamheden en bodem- sanering van de voormalige gasfa- briek. Prins Hendrikkade wordt afgesloten tussen Hans van der Hoevenstraat en Mr. Fockstraat vanaf de Prins Hendrikkade tot de wegver- smalling wordt afgesloten voor verkeer.

De periode van afsluiting is minimaal twee jaar. Aanvang project Rioolvervan- ging Nachtegaallaan, Oranjes- traat en Randweg. De riolering wordt vervangen en de wegen wor- den opnieuw bestraat. Dit leidt tot verkeershinder. Het hele Cleijn Duinplein is afgezet voor verkeer.

Er kan niet gepar- keerd worden. Via de Vreugdeweg en de Stadhoudersdreef is de toe- gang voor de omwonenden en de gevestigde bedrijven. Be- lijning op het asfalt volgt op een later moment in Dit is afhan- kelijk van het weer. Fietsers en wan- delaars kunnen tijdens de werk- zaamheden overlast ondervinden.

Koop dit jaar en profi teer nog van de gunstige hypotheekregels! Stijlvol relaxen in Rijnsburg www. De nieuwe woningen zijn speciaal geschikt voor oude- ren en nodig om ook in de toekomst aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Het col- lege staat garant voor een bedrag van in totaal 55 mil- joen euro.

Het aantal 75 plussers in de ge- meente Katwijk verdrievoudigt de komende jaren naar in Verwacht wordt dat Katwijk in binnen de eigen gemeentegrenzen geschikte woningen tekort komt.

Daarnaast is de zorgvraag van ouderen veranderd. Het past ook in het beleid van de gemeente Katwijk voor wonen, zorg en welzijn. In dat beleid spelen woonservicezones een belangrijke rol.

Vanuit de woonzorgcentra wordt een kernfunctie vervuld op het ge- bied van wonen, zorg en welzijn aan ouderen binnen de woonser- vicezones. Directeur Gerard Herbrink van DSV is blij dat het college het belang van de nieuwbouw voor ouderenzorg in Katwijk onderkent: Deze nieuw- bouw verbetert, ondanks de voor- genomen bezuinigingen van het kabinet, het wonen, de zorg en het welzijn voor ouderen in Katwijk.

Het is een zil- veren model van een Katwijkse binnenschuit. Deze is in bruik- leen gegeven door de gemeente Leiderdorp. Museumvrijwilliger Jan Haasnoot is zeer content met de zilveren schuit. Haasnoot is al geruime tijd bezig met het navorsen van de his- torie van de Katwijkse binnenvaart. Van tot was de binnen- vaart een nijvere bedrijfstak in Kat- wijk en veel Katwijkse schippersfa- milies leefden hiervan. Het museum krijgt een nieuwe ex- positiekamer die geheel gewijd wordt aan de historie van Katwijk aan den Rijn, inclusief de binnen- vaart.

Dat had ik al in uitge- vonden. Driessen-Jansen van Leiderdorp is het 30 centimeter lange model in bruikleen gegeven aan het Katwijks Museum om ten- toongesteld te worden. Het zilveren model van een binnenschuit. P R Zweedse boekverfilming Op 7 januari in bibliotheek Ook in wordt de Hoofdbi- bliotheek aan de Schelpendam weer maandelijks omgetoverd tot een kleine bioscoop.

Op een groot doek wordt een interes- sante en vaak actuele boekverfil- ming vertoond. Vanwege de rechten die betaald moeten worden, kan er niet gepu- bliceerd worden om welke filmti- tels het gaat, maar in alle biblio- theekvestigingen hangen ruim van tevoren posters met de aankondi- ging van de filmtitel. Op maandagavond 7 januari staat er een film op het programma die gebaseerd is op een roman uit van de Zweedse schrijfster Marian- ne Fredriksson.

Het verhaal speelt zich af in Zweden en Duitsland in de periode van Een kleine jongen, die dol is op lezen, heeft een onbekommerde jeugd aan de west- kust van Zweden die ruw wordt ver- stoord door de komst van de Twee- de Wereldoorlog. Daar ontmoet hij de zoon van een rijke Joodse boekwinkeleigenaar die met zijn gezin uit Duitsland is gevlucht.

De jongens sluiten een hechte vriend- schap en dan doet de hoofdpersoon een onthutsende ontdekking over zijn eigen verleden waarna zijn ge- voelens op zijn plaats vallen. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www. Ga naar de speciale banner Kaartverkoop acti- viteiten, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart en.

Concert Soefitempel Op zaterdag 19 januari geeft Claudio Constantini een pia- norecital in de Soefitempel. Hij speelt een romantisch program- ma met werken van de grote pi- anocomponisten Schubert, Beet- hoven, Chopin en Brahms. Kaarten voor het con- cert zijn direct online te bestellen op www. Consumptie is in de prijs inbegrepen. Aanvang van het concert aan de Zuidduinseweg 5 is On- der het genot van een hapje en een drankje zal zij vertellen over haar nieuwe boek.

Het is dan mogelijk om haar ook vragen te stellen over haar nieuwe boek. Ieder- een is welkom bij Christelijke boek- handel Het Baken, Secr. Varkevisser- straat 37, Katwijk. Het programma be- staat uit een aantal literatuurstuk- ken zoals J.

Bach en Guilmant en koraalbewerkingen zoals J. Ook wordt er geïmproviseerd over bepaalde psalmen, gezangen en bekende melodieën. Allebei de organisten spelen een improvisatie op verzoek van het publiek. Het concert begint om Aanvraagservice bibliotheek gratis maand proberen Wist u dat als een titel niet voor- komt in de collectie van biblio- theek Katwijk, u er dan toch heel makkelijk aan kunt komen?

Daar- voor is de speciale aanvraagservice van openbare bibliotheken: De aanvra- genknop vindt u via de catalogus op de website www. Altijd nog eens dat boek willen lezen dat uw lokale bieb niet in bezit heeft?

Geen probleem, het boek al komt het uit Groningen komt gratis naar de vestiging van bibliotheek Katwijk die u verkiest. Mocht het lastig zijn om deze ser- vice zelf te gebruiken, dan zijn me- dewerkers van de bibliotheek altijd bereid u te helpen.

Vraag één keer om uitleg en u weet voortaan hoe u via bibliotheek Katwijk de collectie van heel Nederland tot uw beschik- king heeft. De Donk in de steigers Het vele werk door vrijwilligers van de Donk en de Boorsmazaal zorgt voor een leefbaar pand. Alle werk- zaamheden staan op schema en het eind is in zicht.

Tot februari van dit jaar zoekt de Donk vrijwilligers. Meewerken aan dit leuke project? Opgave kan bij de lokale aannemer Rob Reiss: Vanaf 1 januari is het in Kat- wijk mogelijk voor een aantal bouwwerken een flitsvergunning aan te vragen. Hierbij krijgt u bin- nen twee werkdagen een vergun- ning. De flitsvergunning is één van de middelen die Katwijk inzet om de dienstverlening verder te verbe- teren. Andere voorbeelden hiervan zijn de verruiming van de ope- ningstijden in de loop van en de uitbreiding van digitale produc- ten op www.

We probe- ren hiermee steeds meer te voor- zien in de behoefte van u als klant. Dit alles met zo min mogelijk bij- komende kosten. Vergunning in 2 dagen De flitsvergunning zorgt er alleen voor dat de behandeltermijn voor de aanvraag aanzienlijk korter wordt namelijk maximaal 2 werk- dagen , de rechtsgevolgen blijven hetzelfde als bij een andere volle- dige getoetste omgevingsvergun- ning.

Dit betekent dat er na ver- gunningverlening nog steeds de mogelijkheid bestaat om binnen 6 weken na verlening bezwaar in te dienen. Er kan gelijk na verlening gebouwd worden, maar dit is voor risico van de vergunninghouder.

Kijk voor u een aanvraag indient eerst of voor uw bouw plan wel een omgevingsvergunning nodig is. Mogelijk is het plan vergunning- vrij. Meer informatie voor de ver- schillende bouwactiviteiten vindt u op www. Voorwaarden Om voor een flitsvergunning in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. De aanvraag betreft één van de volgende bouw- werken: Maar ook dakkapellen als deze minimaal 0,5 meter dakvlak vrijhouden.

We didn't have vanilla but happened to have almond extract. They came out better than i could have imagined! She wrapped them all up for her lunches this week! Could the epicanthic fold just be due to pleiotropy? They say all babies or fetuses have epicanthic folds that most of them shed, except for Asians, Amerindians, etc. Perhaps other genes end up inactivating or suppressing this shedding process. Also, the epicanthic fold is just an excess skin fold.

Asians have less muscle tone and more fatty tissue, so perhaps it is related to that. Well I show very fast speeds 7 mps but the videos still do not keep up, I jusr open new windows in Firefox, let them download and watch them as they become ready. Some videos stream very fast and others are very slow and I know my connection is very stable. Road runner in Milwaukee and I pay for the 15 mps service.

I never have issues other then on youtube, I think part of it is the demand on the server for the video you are watching at the time. While I feel that Dawkin's later writings are often insightful, he does exhibit a certain close mindedness and intolerance toward those who do not share his views. This is unfortunate for such a great mind.

Hi wbmaester, commenters and everybody else!!! The blog was absolutely fantastic! Lots of great information and inspiration, both of which we all need! Ooh that looks super cute on you! Will have to give this one a try And that bread salad looks yummy! Wow you're amazingly established in the culinary industry! You have a wonderful blog filled with so many experiences, whether food at restaurants or even meeting celebrities! The Williams sisters are my favorites.

I wish they would have been listed as number one. They have worked so hard over the years. And they play a mean game of tennis. Vielleicht schaue ich mir Buzz doch noch einmal genauer an! Wenn Buzz so gut zum Kollaborieren ist, wird Google Wave dann überhaupt noch einen Vorteil haben, oder wird Google dieses Projekt auf Grund seine Komplexität einstellen?

Small groups are the best when it comes to helping eachother. Messi ha jugado contra un país que nadie conoce, jugadores que no son futbolistas profesionales… Ya me gustaría verle meter 3 goles al Real Madrid… Oh wait!!! Danke für die Information. Das ist für mich ein ganz neuer Aspekt, von dem ich noch nicht gehört bzw. Super article and a must read for anyone who has either decided not to bother with email marketing, or who had thrown in the towel on an older campaign.

Email has been compromised by spammers, but it isn't quite dead yet! Thanks for a great reminder. Ã…rhhh den er sÃ¥ flot lavet. Hmm tror jeg mÃ¥ foreslog min ældste dreng det tema til hans kommende fødselsdag … i stedet for Lego starwars rumskib: This woman has the tits of a year-old boy. They have preserved her not de minimis chest but carved her waist to a pinpoint. They are extremely effective digging out black heads. Recall having the bobby pin administered a number of times — hurt like crazy — but what a relief to finally get the black head removed.

Doi batranei sot si sotie ajung in cer. Vai ce fain e aici, uite si acolo, hai sa vezi asta… uau. Da, tu si mancatul tau sanatos. Am fi putut ajunge aici mult mai repede. Getting a peek at your world of creativity brings a little brightness into my hobbit hole world. Appreciate it Even so We are experiencing issue with ur rss. Do not know why Unable to enroll in it. Is there everyone getting identical rss issue? Anyone who knows kindly respond. Found you from Twitter and your story sounds so cool!

Looking forward to reading more! Khmer Comedy » Somnangblogs My partner and i was suggested this web page by my own cousin. I am not sure whether this post is published by him since nobody different know this kind of detailed regarding my problem.

The light switch has been removed. Please reconsider adding it as a permanent feature. I don't know why Youtube makes all these crazy changes that meet with negative responses, and then they don't implement something that users clamor for and would use.

To persuade you folks, think about it this way: Now that should do it. I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. Have a nice day! Thanks for following my blog.

It is encouraging when people follow even though it is only half done. Great photos and wonderful that you love rescues, too. Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over. Excellent blog and fantastic design and style. Thank you so much. This instructional video was a life? The underlying condition is, most commonly, the horizontal axis of the eyeball is too long.

How does reading cause the whole eyeball itself to extrude? Like I say, there seems to be a bizarre lack of curiosity about the condition. Non pas tous les objectifs. Oh Sophia is so lovely!

You must be over the moon Martha! Noel looks like he is quite comfortable being the older brother. Your cups are beautiful. The pricey Limoges is totally different from any Limoges I have ever seen.

We all have at least one eBay story like yours: I do love your other cups as well. You are so right about Paragon being the only company that can do a cup with brown roses that gorgeous! As always, your articles make us feel like we are right there with you. Wow, this is one lovely pizza…and the spinach you created looks amazing. I'm so sorry for the deadly e-coli breakout…so scary…especially when they haven't found the exact cause of contamination.

Your writing is very motivational and you really took command of the subject. This article is a must read. It was a pleasure to read this article I am look forward to your future articles. Oh dear… My Blackberry G 's over two years old and it's still in tiptop condition, never had a problem with it.

I'm no expert in mobile phones, but sometimes, there are models that are of better quality or more durable than others.

Io credo che il fenomeno più importante di tutti questi e ancora mai citato è Last. Come mai non viene citato? Marisol, eres una artesana maravillosa, y lo más bello es que compartes tus conocimientos. Dios te Bendiga y te multiplique el ciento por ciento tus conocimientos. Mais autrement, pas de journées bruyantes, hurlantes …organisées par des syndicalistes Seulement et uniquement des grèves ponctuelles, réfléchies, des opérations coups de poing qui gêneraient enfin les « privilégiés » du publicAu fait, qui peut donner le chiffre exact des salariés du public?

May26 Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? Any feed-back would be greatly appreciated. Helt enig med deg at det blir perfekt: Jeg er heller ingen rosa dame,men det er en herlig vårfarge. Om du finner mange puter i boden,så er det bare å sende en til Lillehammer; Ha en fin helg. Moço, parece que perdeste as estribeiras. Queres que te explique o significado rapazola? I love her shoes, and I love the lineart in this picture, especially in her hair.

Xanax Without Prescription…let back me now of web study you Pls bookmarked checking of and know like bookmark blogging posts think your I your it list blog website truly will what on way out soon as the well be and site After to few website I my and my check a…. Wilson,Do you have a specific complaint with the article that you would care to discuss?

People often write articles from an opposing point-of-view. You complaint does not have any substance to evaluate. An attack on the writer of an article does not substitute for thoughtful insight. If you have any. Look up several movies you have already seen on the kids in mind website. Find a few with similar ratings to Transformers 2.

Show her that you have seen these films and they are rated the same. Good Luck to you. Thanks for passing that along. We are super busy with preparing for the catalog at the moment, but I will see what I can do to get something together in the next couple weeks.

I actually looked at all of them! December is a busy month in the suing business, as insurance companies are finally eager to settle. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free.

What is this parameter? It is necessary to change some code somewhere? DKL-This is actually quite laughable that you think I am writing under two different names. There are several adults living in my house who share multiple computers on the same home network. You are more than welcome to think what you want though, I could really care less. Thanks for the laugh though. He he he…planter er ikke alltid like enkelt Ã¥ stelle med nei, det skal være sikkert.

Har problemer med eføy jeg, etter et par mnd. It looked like so much fun. The Christians had better wake up! But I'm confused about the differences between the Tea Party and Occupiers. Are they basically the same movements with the same grievances? It seems they do, except the Occupiers appear more pretentious and the Tea Partiers more 'bama boy redneck. People must be working on videos cause where is all the videos???

I voted and commented just waiting for more material to view. My organization is a new comer to blog and experienced your site.

I seriously will have to express gratitude with respect to stating your online internet site. Mitsouko tombe sous le sens aussi. Guerlain, c'est un incontournable dans notre culture! Qu'Isabelle Huppert ait plusieurs registres, ça ne m'étonne absolument pas. They are extremely trustworthy and have lots of amazing features. This without a doubt rivals the Ipad with much more features. It will work excellent with my BlackBerry bold for work and school.

I cannot wait to get one early next year. So sorry to hear about your bad experiences. Do your casting outside when there's no rain in the forecast and a light breeze at your back. A hotplate or Coleman stove and a 2 qt steel saucepan is all you need for a start. I've never had a sour cherry gelato or ice cream before and I am totally sold!

Hope you are having a wonderful Memorial Day weekend. Mer er det ikke å si om den saken. Hvis Vestli hadde trent like mye golf som du trener løping så hadde han kanskje klart det grønne kortet i løpet av året.

Det sier litt om hvor mye du løper: O Deus lo Vult! Essa palestra também apareceu no blog Teologia Pentescotal,. LLevo 3 días en busca del hilo o cuerdecita o lo que sea que se use para hacer estas pulseras y no lo encuentro. Soy de Sevilla ¿alquien sabe donde la puedo encontrar? Un article de , publié dans , a analysé les données de publication et de citation pour 1, chercheurs des sciences du climat et émis les deux conclusions suivantes: My companion and I stumbled over here coming from a different website and considered I should check points out.

I like what I see so now i am following you. Look ahead to taking a look at your website yet again. It seems strange to have removed a thread containing some perfectly reasonable questions. I believe that the US now plans to wage an illegal war to invade Cuba in order to steal suntan oil and cigars.

And Bushitler is illegally holding space aliens hostage without trial at Area 51 of Gitmo. In that case — I vote that you do whatever you wish, Gaius. I got what you wish, thanks for placing. Woh We are pleased to be able to conceptualise this site through google. Or at least give us a little bit more info on what the guy said, just leave out the specific names…He may as well have left out the controversial part, and just focused on an article writing about representing the Philippine Blogosphere..

For all we know, there could be a reason to the insanity, and JayV could be on the wrong end of the thinking stick on this one. After reading the comments over at his blog, it seems Jayvee is not talking.

Admiring the dedication you put into your blog and detailed information you present. My wife and I ran there when in Italy on vacation last year. You might want to add that to your route for one of your later-week runs. Just wanted to say keep up the fantastic job! Dank Dir für den nochmaligen Hinweis. Hatte das schon länger auf der Liste stehen seit , aber seit heute endlich einen Account…. I think everyone who uses zc. BTW it sucks that you cannot specify pathnames relative to your home directory in buildout config files.

Mon avis rejoint celui de Charly. Vähän jäi prkl mullakin kaivelemaan, jos oisin saanu vikalla kiekalla ekaan satsiin 5 toistoo väänettyä, niin oisin saanu 10 täyteen, mutta nyt se tanko tuli väkisin alas 3 toiston kohdalla… Noh, onpahan taas jotain hampaankolossa seuraavaa kertaa varten.

I think the Americans in Wisconsin have spoken… So, Karla, you and the rest of the socialist dimwits can crank up your brooms and fly to Greece or maybe, France…. Haha, I am gonna get that same froyo again soon but maybe not as much candy corn. It got hard from the coldness of the yogurt. But it made for a cute picture! Engem komolyan érdekelne, hogy az ilyet kinél lehet feljelenteni? I want to do some analysis tonight, although, admittedly, I hate performing DD on banks and insurance companies.

Hi,i have removed SpeedBit Accelorater from my preferences panel on my mac, but the program remains in my tool bar on the top of my desktop… Please can You assist me? Thank You Very Much,Doni. I beloved as much as you will receive performed proper here. The cartoon is tasteful, your authored subject matter stylish. Aivaras Kopijavo jau seniai visiem buvo aiÅ¡ku, nebent droidų fanbojam , praplÄ—tÄ— marketÄ…, užsidirbo, o dabar va leidžia visai patrauklius ir niekuom nepanaÅ¡ius į iphone modelius GalaxyS3 — kas yra sveikintina, kompanija užaugo.

I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Your blog spoke to my heart as many relatives have served their country and suffered from ptsd or just got on with their lives. Life is never easy, and war doubles the troubles of those who were a part of it. The same applies to those, like yourself, who serve in other capacities. Even widows who care for their men in old age until their own health is in jeopardy.

Blessings on them all. Thanks for your publication. I also believe laptop computers have gotten more and more popular currently, and now are sometimes the only form of computer utilised in a household. Tutti frutti are sold in the market by the same name, its kind of marsmellows but not so spongy. Comes in different colors, and looks like mosaic when you put in cakes or ice creams.

Hola, yo vivo en Qro, México, y aqui hay un par de tiendas que me encanta visitar, aunque ultimamente los precios se han elevado un poco.

Tambien adoro los listones, sellos, tijeras, perforadoras. No cuento con un bone folder, pero me encontre algo que mi mamá utilizaba para la tarjeteria española. Hello I Got this about two weeks ago to attach to my mike insted of the typical trailor where the child just sits. Op dit moment echt heel inspirerend voor me, moet ook echt doorpakken met een aantal dingen, maar ik ben hard op weg!

Even iets anders, ik kan bij de Hema alleen nog maar tshirts vinden met een hele diepe ronde hals, haal jij de jouwe bij de mens toevallig? Kalıp tasarım atölyesi hakkında genel bilgiler. The Nexus 10 has many hardware features that solidify its compatibility with newer technology. Avicii y el de Skrillex por mi: My Name is Skrillex.

Wow great post on franchisig tips. In an effort to go into a lucrative business, I started a Hair Salon Franchise [link edited out] a few years back and eventually it turned out to be successful. By January 8, — 1: I know my subscribers would value your work. October 15, at 5: What a wonderful afternoon treat these would make!

I love the addition of thyme. Thank you for sharing another inspired recipe. I hope you have a wonderful start to your week. Hugs and love from Austin! Me gusta Janis, aunque solo escuché "Pearl".

Por cierto, yo descargué sobre las 19 hora española una serie, supongo que tuve suerte. First off, I kindly want you to know that I love your article as it bursts with insight as to what you should be thinking about when exploring Electronic Document Management Solutions!

My company is a DocuWare reseller, and I would like to personally thank you for such a great article on the topic of Document Management. I was recently promoted to manager, and now I will use your article to enlighten my team about consulting our prospects.

Il mio mondo interiore è vuoto. Tutti vogliono parlare, occorre pure che qualcuno stia zitto. Si facciano avanti gli altri. Significa che non interessa, quindi, perchè dovrebbe interessare a me? Il senso unico non porta da nessuna parte.

Two stunning cards, Bev! Love the images, I have just bought the wedding couple, their gorge! Thanks for constantly inspiring me sweetie, you rock! Lovely to have you on the CC team this week too! Hugs and MwahsTab xxx. Your reasoning is getting more and more unscientific. It can be Dokdo, because it lies Southeast of Ulleungdo and the distance seem to be correct.

The more we learn, the more things get complicated sometimes! I may be old fashioned but… I think anything lower than the bottom of the breast is too low. Do you like this comment? I guess this guy is in for a surprise. They still fly real planes in military every day. In fact, my uncle was recently promoted to and now runs the adversary squadron at Top Gun. Larissa e Orlani,Pergunto-me se o gato foi ao veterinário e tomou alguma vacina por ter mordido um humano. Talvez o médico tenha prescrito a ele 15 vacinas e dois meses de observação.

O pobre bichano deve ter passado pela mesma via-crucis que eu, ou pior. Lantak ko la labi ko nak cakap apa…aku nak tido ni labi…nanti kita jumpa main tembak2 dalam mimpi ya labi… ko jangan mimpi balun anak gadis bos tu dah la…. Oh, it was such a great feeling. As I threw it, I let out a growl and that was it, I felt better.

But it can be more harm than good if someone is in your presence. This should be done alone or not at all. You came up with this in some ravaging fever dream. The first panel shocked me. The second eased the pain with the nekomimi and Apollo module going over the moon a nice touch. Never mind the time; from which dark and sacraline container are you able to find the energy to draw and then color this much per week? Nu era asa… Fii atent: Intr-o seara aude din apropiere: Sta el, se uita, pana gaseste locul de unde se auzea vocea.

Un individ, cazuse intr-o groapa proaspat sapata. Ala din groapa il vede si zice iar: Betivul da cu piciorul la o movila de pamant peste ala din groapa si-i zice: Elle fait partie de la promotion. Oh, the tea shot…so beautiful-love her look, the light, the moment…my kids LOVE making tea too. My kids are obsessed with rocks and gems.

These are all so pretty! Are you kidding me! Oi,ja det virka som var litt av ein tur dykk har vore pÃ¥: Utruleg flotte bilder som blei til underveis dÃ¥! At least you were able to finally make that last cut … a great hairdresser is so important …. Das ist ja noch garnichts Herr Johnny! Bei mir Suchen die Menschen nach umso erstaunlicheren Dingen. So erstaunlich dass ich unlängst eine Serie daraus gemacht habe. Way to pack the house. Christine and I always look forward to your presentations and seminars.

Christine learned several networking tips and shared them with me. Thanks for helping our Law Office stay on top of its game. They fixed the video card and the main logic board.

Leyendo su artículo me doy cuenta que llevamos 30 años huérfanos de una política de Estado que nos vertebre a todos los españoles. Veo lo que su partido propone y me digo: ¡es esto, es esto! Ah Que chulo… La verdad que con el carton pueden hacerse maravillas… Incluso sillas de diseño y funcionales, como las de Frank Gehry que estan en el Guggemgeim ahora que están de aniversario ¡un saludillo gollus! I am head over heels in love with that 60's dress!

I don't think it looks blocky on you at all, and the colour scheme is great. Mind you, that bright red frock is divine as well! I really need to get my hands on one. Kim, I'm with you!

Keep pressing on to point them to Jesus! Do you think your typical son was just wanting to get your goat since he probably knew what kind of answer you were looking for? I can see my son saying the same thing and grinning. I love your ideas. You have sparked me to get out of the doldrums. Blessings to you and yours! Surely price bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you fit to make this sort of a brilliant informative internet site.

This is an egregious error by Sternberg, Silverman and Mark Fernandez that paints an incorrect picture of what the Rays should have in their pocket.

Guindilla, yo también lo sustituyo a veces, pero estoy contigo, no es lo mismo. En muchos japoneses usan el puerro como sustituto. Thank you for this tip! I ran into the same problem and this fixed it. Also, good luck with your last year on the PhD! Like the Real Thing … February 24, February 19, I 2nd that question… I have about 50, videos on my DB, does Google cache or save the video site maps or should I start doing a setup where I have multiple video site maps tied togther like you can do with regular site maps?

Sinon, il faudra attendre un peu. We really appreciate your blog post. There are actually a multitude of tactics we could put it to good use while having a minimum of effort in time and resources.

Thank you very much regarding helping make this post give light to many issues we have experienced before now. Last time I checked this was called advertising not indie film making. Still, I think this message is bigger than the brand. This story has been around for ages.

This story is not being pushed by the Guardian or the BBC. Its being pushed by the Telegraph and Mail. For some reason, the tories have decided to go for him. Whenever a story like this concerning something which happened years ago suddenly appears in the right wing press, just think — what has he done recently and why do they suddenly want rid of him. Peut-être existe-t-il encore des pratiquants de ce type, mais leur existence doit être secrète, à cause de la force répressive mise en place par les Talibans.

Often you want to be able to refer to a development site via a domain name, and not via a subdirectory of another domain. An avalanche is occurring and all involved will pay for their crimes. Welcome to a New, Brighter, and Freer America. Getting rid of the ineligible fraud Obama and his enablers will do more to restore America than any election or anything else that could possibly happen.

I remain cautiously optimistic. I guess it all comes down to those old stereotypes again. To know what a man truly thinks of you, for better or for worse. Better to receive it insightfully and instructively than to rail against it. I cannot disagree with that statement. Although it would have been nice if his O ness let Reid hang out there a little longer. Anyway, Ripppa, I am with you on one thing, back to the game.

It's a barn burner. Fixed, although either works for the url, I guess a lot of people make that mistake christian: Solo sirve para nuevas altas? No sirve para clientes de Mas Movil? Una cosa, cuanto puede dar de si un bono de mb en el movil? Navegar, enviar correos, facebook, es que voy perdido, un saludo!! A kondit kombinálom a szabadban levö futással, s így egyik sem lesz unalmas.

Személy szerint nekem a sport ma az egyetlen hely és mód, hogy "egyedül" legyek. Had they done so, Israelis and Palestinians could have been knitting peace from the green yarn of mutual respect and adoration, and this tragedy could have been avoided. Si apoi arhi nu-i normal ca si copilul ala sa aiba un tata?! Cine sa-l creasca, cine sa-i dea pensie alimentara!

Asa s-a gandit judecatorul ca decat sa ramana fara tata pe acte — mai bine cu fraierul care a picat de fazan. Cine l-a pus sa se combine cu o curva! Hi Kelly,Go to different pages and wait a couple minutes on each one.

Eventually it will show up. If not, leave Webkinz Newz for a while and come back to search again. Youtube will become more like Hulu and have mostly commercial crap…. A very timely article. Only they can resist anti sikh propaganda by atheist elements that have crept into sikhism. There is infiltration of ex communists in sikhi and they are the one who are doing anti sikh propaganda.

Darshan singh is a typical example of akirtghan who ate from panth all his life and now turned traitor and condemning sikh scriptures. Esta mañana he hecho estas galletas, quedan fantasticas de sabor, eso si mi monstruito me ha interrumpido al final y se me han quedado unos minutitos de mas en el horno y han quedado demasiado crujientes pero de sabor fantastico y el olorcito a mantequilla en la cocina… Ummm!!! It occurs to me that L.

These are great tips! Thank you for this recipe. It will be a family favorite for years to come and a feature staple of our yearly Harry Potter marathons. A microchipped dog can be easily identified if found by a shelter or veterinary office in possession of a scanner. However, some shelters and veterinary offices do not have scanners.

Depending on the brand of microchip and the year it was implanted, even so-called universal scanners may not be able to detect the microchip. Metoda dobra dla teoretyków ale mniej dla praktyków. Désolé pour le malentendu. Pour autant, je ne change rien dans le contenu. Så du hade också sol igår: Antar din övertidsjobbande man tycker de är skönt med helg nu. Man blir rätt mör när man jobbar för mycket. Hoppas ni inte tappar bort varandra sånt är ju synd o trist.

Ha nu en skön fredag. I lived in Quito until I was 18 and my family moved back to Canada. Ceviche de camarones is my all time mouth-watering favorite thing to eat. We always ate it with popcorn or sometimes with toasted corn kernels on top. I could eat this every day forever!

I am so glad I found your blog! Den här var riktigt riktigt fin! Skulle passa typ överallt härhemma: Dock kommer lillans födelsedag snart och jag hör inom kort av mig till dig för såklart ska vår present till henne beställas hos dig!

Since it takes a natural disaster to return times of spine to correct. Mon commentaire a disparu! Corrigez cette impardonnable erreur! Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nevertheless seriously worth taking a look, whoa did one find out about Mid East has got extra problerms too.

It is an error to ascribe a lack of choice in these matters to people that engage in… shall we say… unconventional life styles. Legal and theological issues aside, every one has impulses to do all manner of things. Every one has a choice in whether or not they act on them… and society requires everyone to exercise some degree of self control. Hi Marisa, and thanks for your great questions. I freeze baked fatayar all the time and they are great for at least a month out of the freezer.

You can and should prepare them Sunday for Thanksgiving and freeze! Peter,The use of class envy is how the ministers of misinformation control their minions. Det skal da helst sikkert her hjem! Storepigen har arvet al fars LEGO men hver gang hun bygger et lille hus, isbod, solstol eller lign får far trækninger ved øjet over at klodserne fra hans stringent byggede brandstation eller lign er blevet nuppet!

Hun ville virkelig fortjene at vinde en æske, der KUN var hendes og som far kunne holde sine grabber fra…. The Jasper 3 picked on that guy for being "different. The Klan and the goobers in Jasper actually murdered black folks. Just because they were black. I was thinking about the generic ones and discussed it with friends. Dragging or bringing presents or just standing around pose or directing those flying reindeers was the idea.. Or some in Bermuda shorts for the real Holiday Elves on Holiday.

Sniper camouflaged as a snowman? The different elves of diffeerent nations could be represented with different hats — might be a minor conversion but could increase the number significantly. Heather I have never seen so many of Aerins beautiful rooms in her homes at one time!! How fabulous that she keeps going forward in new directions!

Oh my God this looks so good! I absolutely must try this. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.. Hmm den tror jeg aldrig jeg har prøvet. Jeg vil sige til Cliniques forsvar, at den er meget drøj som en anden også nævner. Jeg bruger meget lidt hver gang. Comme dirait Flo, Bonne soirée!

VirgilioDe facto foi muito triste a intervenção do Vitor Espadinha, pede-se a palavra numa AG para elogiar, criticar, sugerir, não para fazer stand up comedy…isso chama-se desrespeito, não pelos orgãos socias, mas pela instituição. Bien Bibiana, una buena cachetada para algunos. Pero como hay gente que todavía duda que haya otras inteligencias aparte de nosotros? Siempre he pensado que mi cocina ideal sería en tonos madera, y las puertas en un tono blanco, los detalles los pondría en rojo!

As always Ivan you show me the things that I have always known but not put into words, and finally have come back to focus on from now on.. I use to think I was thinking positive but I was a little off centre.. But a smiling visitor here to share the love: To regret deeply is to live afresh. I am unable to thank you fully for the blogposts on your website.

I know you placed a lot of time and effort into all of them and really hope you know how deeply I enjoy it. I hope I am able to do the identical thing for someone else sooner or later. Really nice reviews on this site. From another review of yours, I am almost craving for a Pentax k-5 This might be a noob question …Is it possible to make the A65 use less pixels? Could it be set to for instance 16mp? And how would that affect image quality noise and low-ligth performance?

Compared to peers with sensors of similar resolution. Would it affect frames per second? Look forward to tweeting with you! But a big congratulations to her on her pregnancy! PTPA has such a great group of people working for them!

Can't wait for you to come back and impart some more of your fashion wisdom on us! Your pictures are insane alllll those pruses! Hello There, I such as the helpful details you provide inside your article.

I will certainly bookmark your blog and check rear here often. Observed your short article incredibly exciting without a doubt. I actually loved reading through it and you also make really some superior points. Hi Linda,Wow, thanks for writing. Consider yourself entered in the drawing — hope you win!

Have a great one. Wow, sieht das toll aus!! Hätte erst gedacht, du hättest mal wieder bei "Impressionen" zugeschlagen!! Que sucede con los profesores a contrata?

Por cuánto tiempo deben seguir con esta condicón? Sorry Rich — when I write, my dashboard is so crowded that part of the screen is not visible to me. I guess I would rather a lighter Pelf than a heavier, out-of-shape one.

I just wonder if losing 20 pounds puts him in better shape or not — he didn't look out of shape to me last season. I purchased this to reinstate 3 alternative aftermarket batteries which failed, all inside of 2 months. Customer has no complaints so far. Individual ones from the Vogue photo shoot and also a group one of just them That would be awesoooome! I bought the original Targus one and these are right up there with that one. Kids love the colors.

Hi there, I found your site by way of Google whilst looking for a related topic, your site got here up, it looks good. Magnificent points altogether, you just won a new reader. What might you recommend in regards to your put up that you just made a few days in the past? What a great idea! June 15, — Hello there, was delighted to find this kind of webblog. Didn't Edward Lear do this sort of thing, a few years before both of the protagnists here.

Unless the claim shows more than "broadly the same content", isn't it doomed to fail? That's not how it works. The cheap stuff uses cheaper chemicals, that's part of the reason it's cheap. The expensive perfumes use better chemicals that aren't as likely to cause a reaction. I recently started dating a woman who smells like a dream. No watery eyes, no itchy nose, no burning feeling in my lungs.

She wonders why I just want to smell her all the time. I think her Dad buys it for her. Never remember any reporter types hanging out. I have not published them… I am working on a book right now. This is one of the most fun and enjoyable photo spreads I've seen…LOVE the Italy theme and the sorta "candid" shots of the familia. Awesome creation hunny, love your colouring and fab colours, I so must get some more copics lol,I hadn't realised the time had changed lol, hugs Liz xx.

Ele resume em parcas 2h e 25min tudo o que penso …e já pensei quando criança sobre educação. Obrigada por ter dividido este diamante tão precioso!

Ganhei novo fôlego para seguir esse caminho. Thanks for visiting and hosting a great event! Btw — you might be interested in our weekly virtual potluck — Sugar Free Sundays! I agree that ad number 3 specifically targets Christianity. Posted on December 16, at 2: She seems to sense when I only have one doggy-doo bag in my pocket or, worse, none and produces freak-of-nature, glow-in-the-dark type Mountains of Shame in some glaringly public place. On the other hand, the ordeal of the murderously-yapping Gremlin-type mini-dog has an ominous ring too… Maybe ski gloves are the answer to getting the leash on next time?

The following, written six years ago by a former congressman, shows our non-Jewish congress critters live in total fear of the Israel Lobby even as they secretly despise it:. Is this shirt from Zara? I was about to buy it but they did not have my size.. Your blog is really unique. Visit my blog if you like: Tiarra Sorte — soooooo good.

I love your honesty, cannot think of a better person for this project. You continually inspire me, thank you. Great job to everyone involved in this project! Cory- keep doing what you do! Da muss ich an die Nebel denken, die wir sahen, als wir auf die kalifornische Küste zufuhren…. She is amazing and am certain it will be a great opportunity to have a conversation with her.

Her smile in contagious! She has been directed to the perfect way to use her knowledge and talents — to help others. Manau jei Android pereitu ant C butu ir lengviau ir geriau programas kurti telefonams! Mi abuelo siempre tomaba de postre un poco de manzana untada con queso de cabrales, todos los días de su vida… hace poco encontré en Vigo queso de Cabrales auténtico de Central Lechera Asturiana envasado al vacío y me compré seis cuñas!

Esta receta es como la versión sofisticada y gloriosa de esos gajos de manzana untados con queso…. What do you think? This united nations parliamentary assembly would trump Canadian sovereignty and yet you left out that little nugget of information. The article has truly peaks my curiosity. Yes, it has a large adult lift out section sandwiched into the middle. It pays the bills and since Labour made it legal it shouldn't really be a problem. Es verdad que no podremos olvidar a Václav Havel , recuerdo su discurso en la universidad, aqui en Miami, defendiendo la libertad de cuba, apoyando a la oposicion, fue en el , y recientemente junto con Vargas Llosa, y un grupo destacado de politicos e intelectuales creo una fundación para la democracia en Cuba.

Estamos en deuda con el. Superar una infidelidad es lo más difícil y complicado que le puede pasar a una persona. Un proceso de superación si es bien llevado por profesionales puede tardar entre uno y dos años, si no es muy bien llevado puede tardar varios años y si no es tratado simplemente nunca se superará. Puede lograrse, incluso se puede llegar a olvidar, pero para eso la atención de un especialista en el tema es vital.

A few can eat a whole order of them by themselves! If I ate any more than that I feel I would need dentures. Been tough times but hope to get better around here soon!

eskort nl trio pjes

Femdom is lekker wild De touwen helpen haar Aanbid meesteres Jasmine Veel plezier met deze pik Geile vreemdgaande MILF straf Hete blondine met zwarte strap-on Lesbische meester en slaaf Dungeon Corp presenteert Gebonden en geneukt Ontzettend hete seks Blondje met kleine tietjes wordt gedomineerd Complete vrouwelijke dominantie Breng je pik hiernaartoe Zij doet het echt goed Japanse dame en een soldaat Milf en een grote pik De ongehoorzame harem straffen Trainen om te testen Britse vrouwelijke dominante Kleine vingers helpen Blondine met grote tieten in lederen broek krijgt anale Aziatisch meisje ruig geneukt Er werden en hennepplanten gevonden.

Atrosan tabletten Natuurlijke ondersteuning bij pijnlijke gewrichten Zie artikel elders in dit blad. Na de uitvaart bieden we nabestaanden hulp en staan we hen met raad en daad bij. Ook organiseren we bijeen- komsten om de herinnering aan hun dierbare levend te houden. Ook ná de uitvaart. Ook na de uitvaart staan wij voor u klaar. Met nabestaandenzorg helpen we bij het oppakken van de draad van het leven. Een pakket voor een eenvoudige, kwalitatieve en respectvolle uitvaart!

N a t a s j a H u t i n g Uitvaartbegeleiding Ongeacht of, hoe en waar u verzekerd bent. Sinds is Pechtold wijkambas- sadeur van Klarendal en bezoekt hij de wijk gere- geld. Aanstaande vrijdag wordt hij vergezeld door een aantal bewoners uit de wijk en door betrokke- nen vanuit de gemeente. Het bezoek van Pechtold staat vooral in het teken van hoe de situatie in Klarendal eruitziet na de overdracht van taken van het Rijk naar de gemeen- te.

Ook krijgt Pechtold een rondleiding door het nieuwe Multifunctioneel Centrum. Verschillende Kamerleden hebben een wijk in een stad in Ne- derland geadopteerd. Zo krijgen ze meer kennis over situaties in de wijk, en komen ze meerdere keren per jaar in contact met wijkbewoners. Kerstfair in eusebiuskerk Arnhem - Het mooiste bouwwerk van Arnhem, de Eusebiuskerk, krijgt voor twee dagen een kerstbestemming. Onder gigantische kroonluch- ters en meer dan duizen- den kerstlampjes staan vele kerstkramen.

Een gemêleerd gezelschap aan standhouders verko- pen de mooiste, leukste en origineelste kerst- en cadeau artikelen. Er is een catwalk waar een prachtige modeshow op verschillende tijden van de dag wordt gehouden. Geniet van een glas glühwein en smakelijke lekkernijen op het gezel- lig aangeklede terras.

Er staat een mega mooie aangeklede kerstboom van 5 meter hoog en ko- ren brengen kerstliederen ten gehore. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis entree. Het is natuurlijk wel inspannend om uren op een slee te staan. En als je op de plek van bestem- ming aankomt, om te rusten en te eten, moet je eerst voor de sledehon- den zorgen, door met een bijl het bevroren vlees voor de honden klein te maken en dan op te warmen.

Zoiets maak je maar eens in je leven mee en dus hoop ik dat er zoveel mogelijk gestemd wordt op mij. Het stem- men kan via bit. Introdans danst voorstelling in televisieprogramma Utopia De voorstelling die Introdans in Utopia danst bestaat uit drie duetten. Hans Gerritsen Arnhem - Modern balletge- zelschap Introdans is uitge- nodigd om op vrijdag 12 de- cember een voorstelling te dansen in Utopia.

In Utopia bouwt een groep van vijftien inwoners aan een compleet nieuw bestaan. Op televisie is Utopia iedere werkdag te zien om Inwoonster Nicoline nam het initiatief voor een bal- letvoorstelling in Utopia.

En ballet hoort daar bij, daar kan ik enorm van genieten. De reactie van Introdans was snel en con- creet: Introdans ambieert sinds om de aandacht voor de danskunst te bevor- deren bij een breed publiek, niet alleen door het geven van voorstellingen, maar ook door optredens in de media. De voorstelling die Introdans in Utopia danst bestaat uit drie duetten.

De duetten hebben ieder een eigen sfeer en tonen samen de veelzijdigheid van mo- dern ballet. De voorstelling van Introdans in Utopia is op vrijdag 12 december om Via de web- shop http: Dinsdag 16 decem- ber is de Introdansvoorstel- ling te zien in de uitzending van Utopia om Hondenschool Lunadogs organiseerde de cursus Vuurwerkcursus voor jonge honden Het was er koud, heel koud.

Maar terwijl de gure wind langs je gezicht stroomde was er toch wat warmte van binnen, bij deze journalist dan. Door Marnix ten Brinke Arnhem - Van de angst voor vuurwerk was bij binnen- komst nog niks te merken.

Vol enthousiasme namen de honden hun omgeving en elkaar op. Een aantal was wat zenuwachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Hondenschool Lunadogs or- ganiseerde deze cursus en naast de honden en baasjes waren er dan ook tal van begeleiders aanwezig om alles in goede banen te lei- den.

Bijvoorbeeld wanneer ze de staart tussen de benen doen of proberen weg te lo- pen. Wanneer ze niet weg kunnen, worden ze soms agressief. Wat erg belangrijk is, is om de angst bij honden niet te bevestigen. Je moet ze juist afleiden door een spelle- tje te gaan doen.

Diegenen die dat niet had- den, kregen een speeltje van de hondenschool. Marion Keijzer mannen met lontjes in de weer om rotjes, vuurpijlen en gillende keukenmeiden af te steken. De school had hiervoor speciaal toestem- ming van de gemeente ge- kregen. In kleine groepjes van vier of vijf honden werden de viervoeters richting het vuurwerk begeleid.

De hele angstige honden mochten helemaal achteraan blijven, het verst bij het knalwerk vandaan. Bij de eerste rotjes waren wel wat schrikreac- ties te zien, maar over het algemeen vielen de reacties mee. Alleen een aantal hon- den achteraan wilden het liefst per direct het terrein verlaten. Boxer Mojo luis- terde goed naar zijn baasje. Arnhem - Twee Anglicaanse koren zorgen op zaterdag 13 december om De bij velen zo geliefde Christmas Carols ontstonden in de vijftiende eeuw.

Minstreels vertaalden het kerstverhaal in eenvou- dige woorden en muziek. Veel van hun liederen had- den een refrein, dat door alle luisteraars kon worden meegezongen. Vanaf de zes- tiende eeuw werden deze populaire liederen door de officiële kerk geweerd. Ze overleefden op het plat- teland, waar men ze bleef zingen.

In de negentiende eeuw ontstond er een her- nieuwde belangstelling. De Anglicaanse Kerk schiep een nieuwe traditie: Korte bijbellezingen en liederen wisselen elkaar af en vertellen samen het verhaal over de geboorte van Jezus. Snelle service door eigen technische dienst. Nieuw in Oosterbeek www. Voor elke ruimte in huis — woonkamer, keuken, badkamer of slaap-kamer — is een Plameco plafond de perfecte en duurzame oplossing.

Het wordt vlak onder het bestaande plafond aangebracht; snel, vakkun- dig en zonder rommel. Dankzij de voorbereidingen in de werkplaats en het slimme systeem kunnen de grote meubels gewoon blij- ven staan. Er is veel keus in zowel structuur, kleur als afwerking, dus geschikt voor iedere stijl.

Alle werkzaamheden ko- men uit één hand: Rik Baltussen nodigt u uit om aan- staande vrijdag en zaterdag zelf een kijkje te komen nemen aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. Maak tijdens onze plafondshow een afspraak voor een advies- gesprek, en u ontvangt tijdens dat gesprek een heerlijke fles wijn.

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit uniek en beproefde plafondsysteem. Alles tegen betaalbare prijzen. In het project zijn echter nog diverse lege kantoorkavels die waar- schijnlijk nog jarenlang braak blijven liggen.

Het idee is simpel: De naaldboom doet het goed op zandgrond. Door naast de klassieke fi jn- spar ook andere naaldbo- men aan te planten ontstaat een bijzonder stukje Veluwe in het centrum van de stad Arnhem. Het bos is tijde- lijk. Deze tijdelijkheid is een unieke kans om samen met de buurt er nu een bij- zondere plek van te maken zolang de bouwactiviteiten uitblijven.

Mensen kunnen tot en met 14 december een boom bestel- len op www. De boom haalt u op zaterdag 20 december op in de Wifi - tuin aan de noordzijde van het station Arnhem, tussen Tijdens de kerstdagen geniet u van uw boom en onderhoudt u deze.

Op zaterdag 10 januari is de feestelijke opening en komt u met uw boom naar de locatie aan de Amster- damseweg, wederom tussen U plant vervolgens zelf uw boom en schenkt deze aan het bos. Naast zelf planten heeft u ook de keuze om één of meerdere bomen te schen- ken en te laten aanplanten.

Met pijnlijke gewrichten is iedere beweging onprettig en dit kan de kwaliteit van leven beïnvloeden. Extra on- dersteuning en verlichting van de pijn kan dan gewenst zijn. Vogel bij drogist, apotheek en gezondheidswinkels. Vogel gezondheidslijn of kijk op avogel. Het is een natuurlijke pijnstiller voor de gewrichten en bevat een hoge concentratie Harpagophy- tum per tablet mg. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditio- neel gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Veel mensen hebben baat bij een natuurlijke behandeling met extracten van de Harpago- phytum plant. In Duitsland en Zwitserland wordt de Harpagophytum procumbens al veelvuldig gebruikt als natuurlijke oplossing om deze pijn te verlichten.

Extracten van de plant bevatten namelijk stoffen die helpen om reuma- tische pijn te verminderen. Vogel hanteert een speciaal kweekprogramma dat de natuur spaart en de lokale bevolking ondersteunt. Doe de gratis SlaapID® test. Later naar huis met de vernieuwde dienstregeling. Vanaf 14 december rijden de treinen volgens een vernieuwde dienstregeling.

Daardoor zullen tussen Ede-Wageningen en Arnhem op werkdagen overdag in de daluren meer Sprinters rijden. En speciaal voor alle mensen die in het weekend een uurtje langer door willen gaan: Kijk voor alle veranderingen op ns. Het gedenkpark wordt verlicht met kaarsen en fakkels en er wordt gezorgd voor sfeervolle live-muziek. Op diverse locaties is er gelegenheid uw dierbare te herdenken.

U bent van harte welkom! Deze week een focus op de kerstmarkten die Arnhem rijk is: Mogen wij jou strikken voor een nieuw winters evenement in het Arnhemse Modekwartier? Op 13 december veranderen hier de straten in een waar winterwonderland. Arnhem - Je kunt er terecht voor een mok warme cho- colademelk, optredens van straatartiesten; er is muziek, lekker eten en een cadeau- tombola met leuke prijzen.

Op de braderie verkopen wijkbewoners hun produc- ten. En natuurlijk zijn de winkels in het Modekwar- tier extra lang open. Zater- dag 13 december, Brade- rie tot Op zondag 14 december orga- niseren de ondernemers van de Koningstraat voor de tiende keer hun Kerstfair. De Koningstraat staat dan vol met sfeervolle kerstkramen en je kunt hier naar harten- lust kerstshoppen. Zondag 14 december, Glühwein, kerstmu- ziek, Bratwurst, vuurkor- ven, kerstbomen, heel veel lampjes, optredens, gepofte kastanjes, gezelligheid en vooral heel veel kerst sfeer.

Vrijdag 19 december en za- terdag 20 december, Dichtbij, vers en fair. Op de gezellige streek- fair op het Brouwersplein in het Musis Kwartier kun je eerlijke en duurzame streek- producten shoppen. Moet je wel een recente kas- sabon van een aankoop uit het Musis Kwartier kunnen laten zien. Zaterdag 20 de- cember De Sonsbeekmarkt is een maandelijkse markt die op 21 december in teken staat van Kerst.

Je vindt er kleurrijke kramen, sfeer- volle muziek, vrolijke mo- biele keukentjes, creatieve producten en inspirerende workshops. Zondag 21 de- cember Een overzicht van win- terse activiteiten in Arnhem zie www.

Beleef de kerstmarkten in Arnhem Een winter lang ontdekken, beleven en genieten waarin u zich geen moment verveelt. Deze week een focus op de kerstmarkten die Arnhem rijk is. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met de Pasar Malam in de Bush is dit avontuur veel dichterbij dan je denkt. Nergens anders in Europa kun je genieten van een authentieke Indische nachtmarkt in een volledig overdekt tropisch regen- woud.

Je waant je werkelijk even op Bali. Wilt u wonen met zicht op het water of kijkt u liever uit op de groene wadi? Wie weet geniet u straks van een gloednieuw huis op een mooie locatie. Kijk op 12 december Nederland 3 om Kom eens langs in onze ambachtelijke slagerij met eigengemaakte worsten, vleeswaren, filetrollades, enz Wij zijn gespecialiseerd in diervriendelijk en betaalbaar vlees van onze wroetvarkens!

Gratis P voor de deur! Alle vloerprijzen zijn bij ons incl. Getoonde uitvoering wijkt af van de aangeboden auto. Dit betreft een voorraad auto. Het tijdvenster is voor alle autosnelwegen gelijk: En als u even niet meer weet hoe hard umag, kijk dan naar de hectometerborden. Op elke kilometer staat ook op de hectometerborden de maximumsnelheid aangegeven. Donderdag en vrijdag Van Jansen Totaal Wonen heeft al meer dan 40 jaar een uitstekende reputatie op het gebied van meubels, keukens en slaapkamers.

In de prachtige showroom biedt men een zeer uitgebreid assortiment aan en is er voor elke portemonnee meer dan voldoende keus in kwaliteit. Home Garden Shop Gendt is al ruim 35 jaar de expert op het gebied van badkamers, haarden en tegelvloeren.

Ook hier vindt de consument een actueel, hoogwaardig assor- timent met een uitstekende prijs- kwaliteits- verhouding. Beide speciaalzaken hebben besloten om hun krachten te bundelen.

Ken- merkende eigenschappen zijn het karaktervolle design, de gedegen kwaliteit en vele comfort- en veiligheidsvoorzieningen die klanten niet ver- wachten in deze klasse. De nieuwe Opel KARL is 3,68 meter lang, heeft standaard vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen. Hij is ontworpen met een scherp oog voor detail, zowel van binnen als van buiten. En geheel in lijn met de huidige tijd is hij uitgerust met talrijke comfort- en veiligheidsvoorzienin- gen, innovatieve aandrijftechniek, praktische ruimte-indeling en het bekroonde IntelliLink- multimediasysteem.

Opel levert de KARL met de 1. Opel heeft extra aandacht besteed aan efficiency en een fluisterstille loop van de benzinemotor, ter- wijl voor het rijkarakter extra nadruk is gelegd op comfort.

Het veelzijdige IntelliLink-multimediasysteem met touchscreen verbindt snel en eenvoudig met Apple iOS- en Android-toestellen. Broekhuis Arnhem, Ringoven 19, tel 22 In de zomer van komt het nieuwe instapmodel van Opel op de markt. Jarenlang was hier Thee- schenkerij gevestigd. In de zestiger jaren werd er niet alleen thee gedronken,maar tevens uitgebreid gedanst op live-muziek van onder meer de legendarische Arnhemse formatie The SoundMagics.

Tegenwoordig is het Sons- beek paviljoen in gebruik als exclusief Chinees speci- aliteitenrestaurant. Alleen de ligging al maakt het Sonsbeek paviljoen uniek. Op zomerse dagen zit het riante terras vol met park- bezoekers die er een klein hapje nuttigen of alleen een drankje nemen en ondertus- sen met volle teugen genie- ten van het fraaie park in zijn volle glorie.

Maarookopminderzonnige dagen is het bij het Sonsbeek paviljoen een drukte van belang. Het restaurant heeft naam en faam als één van de betere Chinese eethuizen en het staat bekend om zijn uitstekende à la carte kaart, grote variëteit in het wok- ken, afhalen en catering. Sonsbeek paviljoen trekt daardoor veel bezoekers uit de wijde omgeving. Voor meer informatie www. Bijvoorbeeld onbeperkt wokken voor 26,95 euro per persoon of all inclusieve arrange- ment voor 35,95 euro per persoon of een 5 gangen kerst menu voor 37,50 euro per persoon.

Voor kinderen gelden speciale tarieven. Remeha Tzerra Bovenstaande prijs is inclusief: Toch is dat precies wat Joan Vleeming vorig jaar heeft gedaan. Dit jaar moeten er nog meer oliebollen gebakken worden. Door Marnix ten Brinke Arnhem - Joan wilde wat terugdoen nadat zij via de Weggeefhoek op Facebook Sinterklaascadeautjes voor haar kinderen had weten te bemachtigen. Ik was daar zo blij mee, dat ik be- sloot dat ik ook iets wilde doen. Het leek haar een leuk idee om daar ook aan te beginnen.

Dan bak ik er een stuk of honderd. Dus heb ik een oproep via internet geplaatst. Voor een pak oliebollenmix krijg je er tien van mij gebakken terug. De andere vijftien oliebol- len die ik uit dat pak haal worden weggegeven aan mensen die het niet breed hebben. Ze konden bij mij thuis worden opgehaald, maar we hebben ze ook naar de voedselbank en blijf van mijn lijf huis gebracht.

Sia Konterman begon vorig jaar met het doneren van oliebollenmix, maar raakte uiteindelijk veel meer betrokken. Ook dit jaar weer. Niet alleen mix of olie, maar ook an- deren spullen. Pannen, een partytent, vuurkorven of ge- woon wat lekkers voor al die mensen die vrijwillig staan te bakken. Vorig jaar hebben bedrijven zoals de Gamma en Bakker Holleman ons ontzettend geholpen.

We kregen zelfs een betonmixer mee om het beslag te ma- ken. Ons doel is om dat dit jaar nog meer te laten zijn. Mailen kan ook naar olliebolliecenj outlook. Ver- der kunnen de spullen in een container in de tuin van Joan aan de Schepen van Hemerthstraat 14 geplaatst worden. Er is genoeg te vieren want was voor Boogie Nights drukker dan ooit.

Dit goedlopende concept laat de jaren 70 en 80 herleven door niet alleen de muziek van die tijd te draaien maar ook de bijbehorende videoclips te vertonen. De verlichte dansvloer is voor de feestda- gen twee keer zo groot, maar liefst 60m2.

Boogie Nights staat in het teken van de feestmaand december. Traditioneel is het een drukke editie dus kom op tijd! Van manuscript tot boek Arnhem - Op zaterdagmid- dag 13 december om Janneke Pels, Ilse Ruijters en Eveline Karman zullen kort vertel- len over hoe je van manus- cript tot boek komt en over hoe je zelf je boek op de markt brengt.

Zij zullen ook een stuk uit hun boek voor- lezen en uiteraard signeren. En tussen al dat lekkers ligt er op nagenoeg elke tafel en handvol pepernoten. Op Sin- terklaasavond bijvoorbeeld. De Goedheiligman en een aantal van zijn Pieterman- nen brachten vrijdagavond 5 december een bezoek aan genoemd Wereldrestaurant aan de Hollandweg in Arn- hem. Het zorgt voor een extra leuk sfeertje.

Moet je zien, de kinderen genieten ervan. Depepernoten worden voor thuis bewaard, want wat er vervolgens bij de bezoekers op tafel komt is een scala aanwereldse ge- rechten. De keuze is groot. En dat mag een eufemisme worden genoemd.

Daar is gezien de hoeveelheid aan culturele gerechten, uit onder meer China, Japan, Zuid-Ame- rika, Indonesië en Europa, niets teveel aan beweerd.

Mijn vrouw is een liefhebber van vis. En ook hierin is de keuze groot. Dit is een kleinschalige woonvorm voor jong en oud dementerenden die daarnaast 24 uur verpleeghuis zorg ontvangen.

Het wo- nen en de zorg wordt gele- verd vanuit dewensen en de behoeften van u als zorgvra- ger. Het Woon- en Zorghuis is ingericht in de jaren stijl waardoor er voor u veel herkenning is, juist omdat u door uw dementie terug gaat in de tijd. U heeft een eigen slaapzitkamer, dieukunt in- richten met eigen spulletjes die voor u herkenbaar zijn en 2 grote gedeelde huiska- mers en 1 grote keuken.

Er wordt samen gegeten. Het klaar- maken van de maaltijden wordt met elkaar gedaan. Daarnaast is er veel ruimte voor activiteiten zoals u die thuis ook deed. Zoals afdro- gen, was opvouwen, bed op- maken, was ophangen, spel- letjes doen, krant voorlezen, muziek luisteren of films kijken. We zijn omringd door een groene omgeving waarin dagelijks gewandeld kan worden.

Samen bood- schappen doen, gezellig op stap gaan naar bijvoorbeeld een pannenkoekenhuis, dierentuin en de wekelijkse markt op de Drieslag zijn veel voorkomende activitei- ten. Tevens bieden zij voor de zorg en het wonen een belangrijke informatiebron waardoor wij de zorg en het wonen beter op uw persoonlijke wensen en behoeften kun- nen afstellen.

U wordt thuis bij de voor- deur persoonlijk door ons opgehaald en later in de middag weer thuisge- bracht. Zowel het ontbijt als de warme maaltijd worden gezamenlijk genuttigd. Daarnaast worden er verschillende activiteiten gedaan zoals spelletjes, wandelen enz.

U kunt zeven dagen per week terecht bij onze dagopvang. Mocht u inte- resse hebben in een ori- enterend gesprek of eens willen komen kijken, dan bent u van harte welkom om eens op bezoek te komen.

Dit is ge- heel vrijblijvend. Vragen zoals; Waar moet ik op letten tijdens een bezichtiging? Wat zijn de bijko- mende kosten? Meer informatie vindt u op www. Ik help u graag. Als de zwaarste hoortoestellen niet meer voldoende zijn, dan is het misschien wel tijd voor een andere oplossing: Wilt u hier meer over weten, meld u dan aan voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 18 december van U kunt hier vragen stellen aan een onafhankelijke ervaringsdeskundige en experts van Cochlear en ervaringen uitwisselen met andere geinteresseerden.

U kunt voor aanmelding of vragen terecht bij: Aida Tursic Cochlear audiology specialist Tel.: Bergstraat 2a LH Arnhem T. De nieuwste trends vindt u bij Hair en Beauty Spa. Met trots presenterenwij u de trend op het gebied van huidverjonging: Het mooiste uit de klant halen is onze tweede natuur en met de Beauty By Dorien producten in onze haarstudio wordt dat wel heel eenvoudig. Zichtbaar genieten van schoonheid Dorien Schonenberg ontwikkelde Beauty ByDorien op basis van haar jarenlange ervaring en haar apothekersachtergrond.

De basis voor alle producten in deze lijn is een unieke en krachtige combinatie van essentiële enhuidvernieuwendewerkstoffen. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en niet geldig in combinatie met andere acties. Prijs-, model- en kleurwijzigingen voorbehouden. Zak à 15 kilo. One Hoogwaardige kattenvoeding verkrijgbaar in diverse soorten.

Zak à 1,5 kilo. Milbemax Ontwormtabletten voor hond of kat. Felix Diverse soorten overheerlijke kattensnacks. Verkrijgbaar in diverse smaken. Zak à 20 kilo. Zorgcoop Huishoudelijke hulpen gezocht Arcade Zorgcoop is een jonge organisatie die particuliere zorg levert in Arnhem en wijde omgeving. Een van onze diensten is het leveren van huishoudelijke zorg. Voor onze cliënten zijn wij op zoek naar ervaren , betrouwbare huishoudelijke hulpen, die als zelfstandig ondernemer willen werken bij deze cliënten thuis.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het overnemen van huishoudelijke taken, die de cliënt zelf niet meer kan of zelfs het grotendeels overnemen van het huishouden. Dit kan een opdracht voor kortere of lange tijd zijn. Het aantal uren is wisselend. Heb je belangstelling, dan vragen we je een kort bericht, met persoonlijke gegevens en ervaring te sturen aan: Keizer Maximili- aan en zijn opvolgers bo- den musici en componisten volop ruimte voor vernieu- wing. Aan het Habsburg- se hof kwamen de beste componisten uit heel Eu- ropa samen en vond er een vruchtbare kruisbestuiving plaats.

Die uitwisseling van stijlen bracht de muziek op een hoger plan in Wenen en Praag, de centra van macht en cultuur. We brengen keizerlijke muziek met een gouden rand en weven daar het kerstverhaal doorheen. Geniet van de bijzondere instrumentale en vocale sa- menklank van blokfluiten, historische rietblaasinstru- menten, trombonisten en een kamerkoor. Blokfluiten- semble Praetorius uit Leiden bestaat uit twintig ervaren blokfluitisten onder leiding van dirigent Norbert Kunst. Behalve renaissance en ba- rok speelt Praetorius ook jazz, Joodse muziek en he- dendaagse composities.

De historische rietblazers en trombonisten van Capella del Arte nemen u graag mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de re- naissancemuziek, die veel te weinig op de Nederlandse podia te horen is. En juist deze muziek vertolkt zo de moderne tijdgeest: Kamerkoor Novo Cantare uit Arnhem voegt hier zijn eigen, soms meerkorige geluid aan toe.

Blokfluitensemble Praetorius en Capella del Arte treden Zondag 14 december om Eigen fotoCosmicus leest vijftien minuten Arnhem - Basisschool Cos- micus Arnhem doet mee aan een nieuw nationaal initiatief dat leesachter- stand wil terugdringen. De school sluit zich aan bij een programma om vijftien minuten lezen per dag te promoten. De bedoeling is dat de school met dit leesritueel kinderen nog beter laten ervaren hoe leuk lezen is en dat ze ook zelf merken dat hun leesprestaties vooruitgaan.

Geschie- denis, taal, topografie, rekenen: Kinderen ontwikkelen zich sneller en beter als ze goed kunnen lezen. Met een kwartier lezen per dag ontwikkelt een kind een grote woordenschat, goed taalbegrip en lezen wordt vaak nog leuk ook.

Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend. En toch verlaat meer dan tien pro- cent van de Nederlandse kinderen de basisschool met een taalachterstand die ze nooit meer inhalen. Een kwartier lezen per dag maakt al een wereld van verschil. Een flink aantal bedrijven en organisaties heeft daar- om de handen ineengesla- gen. Als Kwartiermakers gaan zij scholen, kinderen en ouders helpen met hun dagelijks leesritueel.

Voor de kinderen op Cosmicus is er al leesaan- bod en de docenten en leesmediacoaches doen al goed werk. Toch gelooft de school dat er nog meer kan gebeuren.

Niet alleen op school, maar ook thuis. De school kan gebruik- maken van leespakketten en voorlichtingsmateriaal dat het netwerk aanbiedt. Docenten gaan de scores op AVI voorafgaand en tijdens het programma meten. Nomineer dit bedrijf dan voor het Arn- hems Compliment! Deze prijs wordt jaarlijks uitge- reikt aan twee bedrijven die zich hebben onderscheiden in hun maatschappelijk be- trokken ondernemerschap MBO.

Mariska Perrier, coördinator Arnhemse Uit- daging: Met het Arnhems Compliment zetten we jaarlijks twee be- drijven in het zonnetje die hun betrokkenheid hebben omgezet in concrete acties.

Als waardering voor hun inzet, en zeker ook om an- dere bedrijven te inspireren en stimuleren. Er zijn twee categorieën: Een jury selecteert uit de inzen- dingen voor beide categorie- en drie nominaties en ver- volgens een winnaar. Om voor het compliment in aan- merking te komen, geldt een aantal criteria. Zo moet het voorgedragen bedrijf deels gevestigd zijn in de gemeen- te Arnhem.

De MBO-acti- viteiten moeten, op grote of kleine schaal, hebben bijge- dragen aan verbetering van de leefkwaliteit van mensen in Arnhem en kunnen die- nen als inspiratie voor ande- re bedrijven. Stel al je vragen aan de makelaars. Zij vertellen je graag alles over dit prachtige plan. Kom ook en proef De Tuin van Elden!

Proef De Tuin van Elden www. Mmm ;- Tot zaterdag! Iedere zaterdag open van 11 tot 14 uur. Wonen vanaf e Open dag zaterdag 13 december. Zonder pijn van uw spataderen af bij Rijnstate Pijnloos van uw spataderen af zonder grote operatie en zonder narcose? Dat kan bij Rijnstate. Onze dermatologen en vaatchirurgen verwijderen spataderen met behulp van de nieuwste technieken en u bent binnen een week weer hersteld.

Spataderen zitten in de familie bij Sylvia Kataria 58 uit Arnhem, dus verbaasd dat ze spataderen kreeg, was ze niet. Aan het eind van de dag waren haar benen altijd vermoeid, vooral als het warm weer was. Bij traplopen deden ze pijn en lang staan deed ze liever niet. Bovendien vond ze de blauwe haarvaatjes lelijk. Per slot van rekening is met spataderen meestal goed te leven.

Onlangs hoorde ik dat de technieken veel verbeterd zijn en ben ik teruggegaan. De zorg was optimaal: Ik heb helemaal geen pijn gevoeld. Het was heel officieel op een operatiekamer, wat ik niet verwacht had, maar ik mocht even later weer naar huis. Ik kon gewoon alles doen zoals gewend en de steunkous hoefde ik maar een week te dragen. De operatie is voor mij dus voor herhaling vatbaar, en dat is maar gelukkig ook, want binnenkort moet het andere been ook!

Lees meer over de behandeling van spataderen op www. Wilt u spataderen laten verwijderen om cosmetische redenen, dan kan dit gebeuren door uw eigen specialist bij Cosmedisch Centrum Vitalys in Velp. Het eerste consult bij de dermatoloog of chirurg wordt altijd vergoed als u een verwijzing heeft van uw huisarts.

Spataderen zijn uitgezette aderen in de benen, die ontstaan als de klepjes in de aderen niet meer goed sluiten. Het bloed stroomt dan terug naar beneden, waardoor de aderen wijder worden en er klachten ontstaan, zoals vocht in de benen, pijn, jeuk en rusteloze benen. Meestal zijn spataderen onschuldig, maar ze kunnen de kans op trombose en een open been verhogen.

Houd je favoriete boeken bij op een persoonlijke boekenplank Beoordeel boeken en schrijf je eigen recensies Win boeken en andere prijzen Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje? Op een PostNL Pakketpunt kunt u een: NL Beethovenlaan Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden.

Week 51 Arnhem Brand bier krat 24 flesjes à ml van Eerste consult is kosteloos. Sportwethouder Tjebbe Vugts sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat verzet is om deze felbegeerde certificering te bemachtigen. Velp - Van de amateur voetbalclubs in Nederland is DVOV de dertigste die dit certificaat ontvangt, een gebeurtenis dus om erg trots op te zijn. De FairPlay certificering is een kwa- liteitskeurmerk voor een professioneel scheidsrech- tersbeleid, gericht op kwa- liteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelre- gelkennis van spelers.

Scheidsrechtercoördinator Bas Kaptein, die het project bij de Velpse voetbalver- eniging organiseert, werd ook door DVOV voorzit- ter Marc van Meeteren en Erik Braamhaar geroemd voor zijn tomeloze inzet. DVOV is een familievereni- ging met ambitie, die drijft op de enthousiaste inzet van talloze vrijwilligers als Bas Kaptein.

De club heeft leden met maar liefst vier meiden elftallen. Dat heeft het college van B en Wo besloten. Het gaat om de parkeergarages Centraal, Musis en Rozet. De ver- laging van de tarieven in deze parkeergarages hangt samen met de invoering van betaald avondpar- keren op straat in Arn- hem. Het tarief van 50 cent geldt tussen Buiten de avond- en nachtelijke uren wordt parkeren in de garages marginaal duur- der. In betalen be- zoekers van Arnhem in de parkeergarages Centraal, Musis en Rozet 41 cent per 10 minuten parkeren.

In is het tarief 40 cent per 10 minuten. Het maximale tarief voor een dag verandert niet en blijft 15 euro.

De parkeertarie- ven in de garages stijgen jaarlijks enkele procenten. Dat is in het coalitieak- koord gekoppeld aan de inflatie.

Toch zijn de meeste parkeerders goed- koper uit sinds in het betalen per 10 minu- ten werd ingevoerd. Het blijkt dat de gemiddelde parkeerder tussen de en minuten parkeert. Deze betaalde in , toen in de gemeentelijke parkeergarages per uur betaald moest worden, Bijzonder kunstwerk in de Arnhemse Schuytgraaf Arnhem - In het centrumge- bied van Schuytgraaf wil de gemeente Arnhem een bij- zonder kunstwerk realise- ren in de openbare ruimte.

Een kunstwerk dat heden en verleden verbindt, dat bijdraagt aan de identiteit van de wijk en dat de aan- trekkingskracht en verblijfs- waarde van het centrum voor bewoners en bezoe- kers verhoogt. Er zijn drie kunstenaars geselecteerd om een schetsontwerp in te dienen. De beoogde locatie van het kunstwerk is het ar- cheologische veld. Dit is een uniek, maar grotendeels aan het oog onttrokken, archeo- logisch rijksmonument.

Het bevat onder meer de resten van een bijna 7. Voor voetgangers komt er door het park een verbin- ding tussen centrum en sta- tion. Uit een groslijst heeft de gemeente drie kunste- naars geselecteerd waarvan hun werk voldoet aan de criteria voor het kunstwerk: Verder moet het kunstwerk de archeologische site mar- keren en een relatie leggen met de rijke historie van de plek.

Het leidende thema is jagers-verzamelaars-vissers. Voor veel mensen blijft het bij een droom, omdat het simpelweg te duur is. Het materiaal is prijzig, maar uurloon is nog veel prijziger. Maar wist u dat u, als u het slim aanpakt, toch voor heelweinig geld uw tuin kunt opknappen? Maar u kunt ook op de aanlegkos- ten besparen zodat u uw tuin- tegels goedkoop kunt leggen en zo toch een prachtige tuin kunt creëren!

Wij leveren aan diverse hove- niers en stratenmakers door heel Nederland. In de winter- maanden is er minder werk en dat scheelt u een hoop geld.

Uw tuin opgeknapt voor een vast bedrag. Het voordeel voor u is dat u in het voorjaar weer in een frisse tuin kunt ge- nieten. Al meer dan 25 jaar hebben wij ervaring met het leveren en aanleggen van sierbestrating. Wij hebben altijd grote partijen tegels en stenen op voorraad zodat wij snel kunnen leveren met hoge kortingen. Benedendorpsweg , WE Oosterbeek. Telefoon 54 41 www. Kom onze kerststol proeven! De kerststemming komt vanzelf. Het grootste deel van de kerstbomen komt vers van eigen land en is van eigen kweek.

Het voordeel van deze kerstbomen is dat ze vers van eigen land zijn gehaald en dat ze dus veel langer in huis kunnen staan zonder dat de naalden uitvallen. De kerstbomen zijn in verschil- lende soorten en maten te leveren, zowel met als zonder kluit. Tevens kunnen de kerstbomen verpakt worden in een net, zo is de kerstboom nog makkelijker te vervoeren naar huis.

...
Samen mastuberen tantra massage flevoland


Hay un chico que me encanta….. You make it enjoyable and you still care for to stay it smart. I cant wait to read far more from you.

That is really a terrific web site. A central function of CPS is to assess observed or reported risk to children. Situations vary — a child may be interviewed by CPS at school. The risk to a child may be found greater than described in the complaint — calling for immediate action. What you describe may indicate real risk or discipline that is not illegal.

CPS must do risk-assessment by investigating reality. The music here lulls my senses and makes my soul cheerful — a joy to visit your world. Am drawn to such quait, charming places — must note the address — a summer visit should be enchanting, too;-.

Trackback Priority…Wow, wonderful weblog layout! How long have you been running a blog for? The total look of your site is great, as well as the content! I think this is way harder than FMQ. How do you keep the lines even when you are hauling the quilt around in a circle? Are there hundreds of ends to sew in?

It does look splendid though! Dece nu se introduce acest sistem si in Romania?  The Athenaea are no longer available for download. The articles listed below Barack Obama: Hey , Amazing blog…. Som transplantert er jeg svært utsatt for hudkreft. Tenker du pÃ¥ ferie, reis til svalbard. Derfor er det flott Ã¥ se noen som i hvertfall kan være utendørs og oppleve naturen og dramatikken. Flotte bilder som det bare er noen fÃ¥ unnt Ã¥ lage malerier av.

Kåre Tvter for eksempel. Fotoene dine er flotte. Garcon I think you like to argue just to be a troll. At best existence is purposeless. Overrasket at den var tynn pocket, men litt glad også da jeg som vanlig henger etter. Dansk ser jo forresten barnslig enkelt ut: Den andre danske har de på tanum men hvor har du kjøpt resten.

Stalin was consolidating an empire, and he began to play Czar. Not that he didn't have contempt for Russians as for everyone else, and not that he had any problem killing them, but as the heart of the empire, they were a useful tool for consolidating for the empire as a whole. Under Communism, the Church as the Synagogue, to the extent that they existed, did so as corrupted servants of the regime, whose clergy were expected to inform on their congregants. Yeah, no doubt that the new BP is going in there.

You can get updates of a sort on their facebook page: Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? The overall look of your site is great, let alone the content!. Yes Satellite tv stream review. I had a Squib yesterday in my suppressed. The thud of the projectile hitting the berm is louder than the firing, so when I heard a fairly normal sounding report through my ear plugs still wear plugs on a crowded range but did NOT hear the thud on the berm, I started paying attention.

Ran the charging handle back and out pops an empty case. Pop the pins and open it up, and hey, what do ya know, I can't see daylight from the receiver end. Life really would have sucked if I had bulged my integral upper's barrel. I love this post!! Congratulations on your new marriage! I love the picurte of the sunset mid-flight! Thanks so much for linking up and sharing a great set of picurtes!

Wow, wonderful blog layout! The overall look of your website is fantastic, as well as the content!. Keep up the superb work , I read few blog posts on this site and I think that your web blog is real interesting and holds lots of wonderful information. I am experiencing a difficulty with your rss feed. Is there anyone getting equivalent rss problem?

Anybody who is aware of kindly respond. There are so many brochure sites and relatively uncomplicated yet beautiful sites in the vault and cssbeauty that I think we have become a bit spoiled. I wonder what they are up to for managing all of their rules…. Me mandaron a hacer la denuncia a la oficina , donde quedó asentada y seguirá su trámite. ¿Es necesario que envíe el telegrama de renuncia? Muchas gracias, SilviaY respondió el 20 de julio de a las Pero yo lo enviaría.

Dulu kampanye tidak boleh pakai SARA. Terima kasih Rhoma dan Panwaslu! Thank you Ari for your vision and clear sight. The men and women you photograph are inspiring. They show originality and a zest for life that most other people do not have.

I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea. It kind of feels too complicated and extremely huge for me. I am looking forward for your next publish, I¡¦ll attempt to get the hold of it! I did just order Pumpkin Spice coffee, but plan on enjoying it with my usual half-and-half. That picture is fantastic. My favourite reaction comment: Gerard… let me think this one through.

Pierrick,Je ne te connaissais pas très bien, mais sache que toutes mes pensées sont tounées vers toi et ta famille dans ce moment douloureux. I was curious if you ever thought of changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better? Makes a change to see someone spell it out like that. That house was so cool. Now I want one too. Too bad I have boys. I loved watching your girls on Christmas morning. Thanks for sharing this moment with us, Liz! That was so beautiful. Harap2 pihak yg berwajib menimbang dgn sewajarnya lah perlu ke tidak bagi PR kan..

Thanks so much for the recipe…and the memory. Have such a wonderful weekend, friend Mary. What could you suggest in regards to your publish that you made some days ago? Do you take pregnant women? I am looking for a faith based faculity for her. She is court ordered and needs to get into a program asap. She has attended two rehabs but all they offer is more drugs and no supervision and certainly no faith foundation or teachings.

BTW Love the poster.  Already a prolific film critic and broadcaster, Carol has made two films — Miss Threadgold and With Marjorie Gone, set in the s and the present day.  Call for times. E ela deixou todos mordendo as línguas…Os faladores de plantão! Bela história e prova que quando o amor é verdadeiro,resiste … beijos às duas,chica.

And your readers, or at least this one, will patiently wait for you if you do take time off, and eagerly devour your words when you choose to share them here. Statler… Do you think there is a clear cut northern vs southerner breakdown on how the military is viewed? You remind me of a post I saw where an Indian person was mocking how racist the southerners were based on a facebook post on Obama.

Bay you know I coach for a living and what does it matter what gender you coach. Its coaching and its a great thing and you should be proud of it. I dont see Prime calling any of the boys on your team names. He is just referring to them as girls. This happens in every lockeroom and playground. Its a joke, lighten up. Well what a lovely Friday surprise! I was just checking on my blog stats and found quite a few links from this page, and I find a wonderful review!!!

Did you catch this week's Spilled Milk podcast? All about salad dressings. Funny stuff … they're the foodie version of Car Talk. A Muerto Paul Naschy, el gran actor, guionista y fan del fantástico, que nos ha dado todo lo poco que tenemos de este género en España, es de rigor que se informe de ello en el podcast muchachos. You are lucky to be in rome Did you read my email? So why hasn't his channel been reinstated? And then you fail at failing.

We are your userbase; and we are pissed off. The Vegg is an amazing product! This is the perfect solution for all of those with egg cravings, low-cholesterol diets or those who are allergic to eggs. It tastes exactly like the real thing but without the cruelty or cholesterol!! Another bright and colourful post. I love your photo of the stairwell and still trying to work out how you took it.

I will have to visit one day. Not really into shoes,they just have to be flat and comfortable ,but I love bags. I get where the sisters are coming from Field, white men tend to dismiss their humanity and deny their desirability: Didn't she injure her ankle last year too? Or was that her wrist?

I love that photo you sneaked of her and the cute boy. If you do watch the Coppola version of Dracula, try to avoid all the Keanu Reeves scenes, unless you like your acting the way you like your plywood: C'est vraiment inoubliable comme paysage.. White wine is highly known for getting quite sensual and classy alcoholic drink. White wine is widely appreciated all across the continents because of its delicious flavour.

After cooling I also add sunflower and pumpkin seeds. The Lorax — Dr. SeussCracking the Carbon Code: I think I agree with Rudov to a point. Til hamingju Heiða mín með styrkinn. Anne,You need comprehensive healthcare that includes 1 family medicine, 2 primary and tertiary care, 3 insurance against the cost of catastrophic illness and injury.

Furthermore, this healthcare must be affordable. This is called socialized medicine. Wir waren Heute Kücke sehr excellent, Service sehr gut, sehr Gastfreundlich und sehr zuvorkommend. Ich würde eine glatte 10 geben! Goh, mijn favoriete bosdier…… K vind ze allemaal wel iets hebben eigenlijk, ieder diertje heeft zen charmes….. K vind de uil met zwart het mooiste, die past het best bij mijn stuff: Nei, de som løper etter snøen i Ã¥r, er klin hakke sprø!!

Vi har hjemmepåske og jeg trenger virkelig å roen ned et par dager. Ønsker deg og dine en fin påske, Rune: Kids nowadays love to text and use blackberry, so how about we make them take SAT using silly gadgets? Better yet, I say let each college choose its own method of choosing students. Night shifts 5 truths. I think it is just perfect, but after seeing Remy's comment, I had another look, and I think she is right. The green would be a more dull colour, as the leaf is actually dying as it turns gold and red.

Congrats on the engagement and I hope that you have a great Dear karly,I love your article! Unouetfnatrly, I have a problem with my overeating. I would weigh on one day, and then eat a lot the next the day, and weigh I feel as though my body functions differently than normal. Heard your story on channel 5. The animals are so lucky to have a loving person like you to take care of them. We will be taking a trip to the farm soon. Thanks for this list. I assume its adequate to use some of your ideas!!

Cara Margarida,Trta-se, como bem assinala, de um desequilíbrio estrutural grave, mas previsível: Silva que no entendimento dos seus autores tenderiam a prolongar a sustentabilidade financeira da SS por um prazo longo, eis que o sistema se torna insustentável! I think so too. They look great on you. Unfortunately, my hair is short right now, so no big bouncy curls for at least 6 months. Then it might be a few years, lol.

Da er vi like der jeg og du. Jeg skjønner deg veldig godt som velger og bli hjemme i stedet. Mannen min snakker han har aldri gjort det om og ligge i telt på fjellet. Blir ikke sammen med meg nei: Jeg er et luksusdyr,liker vannklosett og innlagt varmt og kaldt vann, god seng og eget bad: Kos deg alene i kveld og gled deg til du for hjem igjen TarzanKlem. I wanted to send a small message to say thanks to you for some of the great techniques you are sharing on this site.

My prolonged internet research has finally been recognized with wonderful knowledge to go over with my contacts. I would assume that many of us readers are unequivocally endowed to be in a very good site with very many awesome professionals with very helpful points.

I feel quite happy to have come across the webpages and look forward to really more brilliant moments reading here. Thank you once more for a lot of things. Rien ne sert de se crêper le chignon.. Les religions sont l'opium des peuples, un guide destiné à l'origine aux populations incultes pour qu'elles s'élèvent au-dessus de la barbarie.

Un païen qui ne crois en rien a beaucoup plus de chances de s'enfoncer et de faire stagner son âme, ce n'est pas ce qui est voulu par l'Autorité Supérieure, quel que soit le nom qu'on lui donne. Le but est que l'espèce humaine progresse et gravisse les échelons. Thanks hence a lot concerning openhanded me personally an renovate taking place this topic matter by your website.

Satisfy know that if a wholly new to the job place of duty becomes available before if conceivably some improvements arise on the current submission, I would deem evaluation a vast covenant more and learning how to compose outstanding use of those techniques you discuss.

Merit for your calculate and consideration of supplementary males and ladies by producing this internet situate on hand.

Yeah, that's where the debate over the seriousness of this thing spawned because apparently Stuff Christians Like is a mildly satirical site by Christians for Christians. Still, I think the rap is for real.

Es recomendable tener una transaccion soporte desde el punto de soporte o resistencia para cubrir la o las demas transacciones de esta manera no tendremos problema al mumento de asumir una transaccion en negativo y asi reducir el riesgo.

She's striking a tone of false equivalency with herself as one of the parties. If Obama's bipartisan BS has been a joke, this is a sad, sad indication of how it's sunk into the minds of some people who should know better. You can't reason with hateful, violent people, especially by claiming you're as guilty as they are.

I tink dis shud b a big leson 4 oda paties bcos pdp has ofended nigerians dey ar now facin d consequence, anyway i wish him quick recovery.

You know I already have a thing for the bad boys. And you were a 70s kid. Why you gotta slay me? My high school is still going strong and a lot of my old friends still work in the district! älskar hur du använt vellumen. When I look back on my yearly reflections , , , was full of as much change as , but this time the changes were calculated, pragmatic and. I know all too well how much effort it takes to finish something of this length.

A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform the truth nevertheless I抣l definitely come back again. Wow, incredible blog format! The entire look of your site is wonderful, let alone the content material!

Saludos a todos incluyendo por supuesto al personal de Kindle España. La respuesta es excelente, el hecho que un libro publicado a través de Kindle pueda leerse en tantos dispositivos es magnífico, pero mi pregunta no es esa, quizás no la expliqué adecuadamente. Aquí va de nuevo de una manera más llana: ¿Los libros publicados por medio de Kindle pueden ser descargados o solamente leídos en línea en el visor de Kindle?

Mi inquietud es que una vez descargados pueden ser subidos a un sitio comunitario donde sus descargas serían gratuitas, por eso mi pregunta. Snooki and the organized crime stenotype used to give the state a bad name but they now should step aside and make way for the fallen rock star governor.

Mark, if male circumcision were found to be harmful, your counterfactual analogy to female genital mutilation might be worth discussing. Daiane Muniz comentou em 12 de novembro de às I can finally use my family swim passes with Ergo. Having read this I thought it was extremely enlightening. I appreciate you finding the time and energy to put this information together. I once again find myself spending way too much time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!

Carol, one plus one is two. Copying short sighted,ill conceived and heavily subsidized European green acts wont do it. Stick a windmill up in her back yard. Thanks for these guidelines.

Not a bad article, However the best way to learn how to cold call is to just do it. There are no short cuts. You will either do it or you will not. Consistency is the key. Bildet er et utsnitt. Det er tatt med en Canon 40D, med en Sigma mm linse, brennvidde 36mm og blender f8, ISO og 8 sekunders eksponering.

Det ble brukt stativ, snorutløser og låst speil med Live View. Resten var flaks og mange bilder. Vous êtes plus avancé que moi dans la techno-sorcellerie du web! If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise? Sudahlah Pejal tu bila nak tukar keta. Gaji 5K pakai viva. Apa2 pun tks a lot kerana sudi kongsi cerita dalam blog ni.

I was very pleased to find this website. I wanted to thank you for your time for this wonderful post!! I definitely enjoy reading it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

E Telecom, lo ha fornito a google con tanto di indirizzo…? Prepaid Legal is an onttsandiug business. If you need any more information on memberships or to be an associate let me know. You can send me an email and I can get you more info. The buisness is listed with the New York Stock exchange. Hola Iñigo,Muchas gracias por la receta.

Estaba pensando en incluirla en algún menúnavideño y tras hacer una prueba te felicito, el sabor de la crema es brutal. Sin embargo, me han quedado bastante líquido incluso tras añadir la xantana ¿cuánto caldo echas a la crema final? Hice un par de variaciones: It will never get old, and we would happily pay for it.

It is amazing how the Federal Government finds no reason to charge Msgr. Dempsey, so why is the Diocese of Brooklyn not letting him be aretired active priest.

I recently came across your blog and have been scaning along. I thought I could leave my first comment. Assim é o processo nesta divina e bela arte de amar,quando perde-se o sincronismo. Post de fazer pensar maravilhoso Norma. Que o amor seja ponte de desejos. Lindo fim de semana a voce com saude,paz e alegria na familia. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. Many people will be benefited from your writing. She never wants to return!

LoL I understand this is totally off theme but I had to notify someone! Though, I've read some of her writings at the Inquirer blog.

Det är bara att inse fakta: De här varelserna för ett krig mot oss. De kallar sig flyktingar men beter sig som ockupanter. Hi Naomi, If you add liquid to the shells they will not work even 1 teaspoon is too much they will turn out lumpy and flat.

Most people make rose water ganache — a white chocolate ganache with rosewater mixed in — as a flavoured filling.

Try g white chocolate, heat up g cream and pour over the chocolate, leave for a couple of minutes and then stir until smooth. Stir in you rosewater to taste. I must say I take my hat off to you on this one, you really pulled it off. AND I hear you on the self doubt front: Great to have you back! Whenever I initially left a comment I clicked the Notify me when new comments are added checkbox and currently each time a remark is added I get four emails with the same comment.

Leaving the USA is becoming an attractive alternative since it is becoming apparent the government will unmercifully punish acheivers and producers by stealing the fruit of their labor, and give it to the lazy, the unproductive and the illegals. Why work only to have the government steal the rewards of my labor? As a person of dual nationality by birth, why not go back to my other home, take what is mine with me, and live and work their?

Are you guys nuts? Have you never sat on the counter watching your parents cook when you were children? Thank you for the comment! An author who is able to weave in this kind of detail without hitting the reader over the head with it is definitely gifted. I like the helpful info you provide in your articles. Best of luck for the next! Man I love this article and it was so informational and I am gonna save it.

One thing to say the Superb analysis this article has is greatly remarkable. Who goes that extra mile these days? Just one more suggestion you caninstall a Translator for your Worldwide Readers Amazingg skills! Keep it up man, you rock! I find I agree with all of it. This statement sums up the current situation: Criticism of their handling of the situation has been over the top in some circles. I installed this and now my brightness is stuck at maximum.

Reverting back to the original drivers fixes the brightness being stuck, but the Fn keys are still broken. Did I do something wrong? Whatever you wrote makes me stick to reading it. I am not feeling good due to my first date being captured into a camera after which went live on on youtube. I am going to be back in some hours to review your thoughts tonight. I was talking to a business owner who gives work to agencies the other day and asked him why he still just gave out projects.

His answer was that no one offered him an alternative way to work. We would go for walks around the block and even go xplory. Its features are the best ive seen, it would make life much more fun. My friends would all be super jealous, especially if i won. Excellent post, really educational. I surprise why the opposite specialists in this sector do not recognize this. You must proceed your producing. Best regards from Slovakia. It does let you know about it though, so no real harm done.

On the other hand, my chrome now insta-closes whenever I try and do anything, so that's progress? Questa cosa è molto triste.. Diciamo più o meno tutti dovrebbero sapere che succede in quel caso, e comunque i programmatori si sono risparmiati i grattacapi che possono derivare da una divisione per zero…. Saw your story in Amateur Radio Newsline. It is impossible to completely separate religion, culture, and politics, particularly outside contemporary Europe and North America.

Even if you eliminate religions, different people from different groups will still find plenty of reasons to hate and kill each other. It can be rare to locate an expert in whom you may have some trust.

In the world these days, nobody really cares about showing others the way out in this subject matter. How blessed I am to have definitely found a really wonderful site as this. It is really people like you who make a genuine difference in this world through the strategies they talk about. When my attempt at cooking pig uterus came out rubbery, Terri added an excellent comment guiding me in the correct direction the next.

Bu tarifi dün yaptım. It is indeed a nice place to visit. I had started at 6: Sowas finde ich echt gut. Curat multiculturalism coane Fănică. Să se topească carnea în gură. Would you rather see movies that more or less follow the books, or would you like a TV series of different, much shorter stories?

Do you have an opinion to the reasoning above of the post from LameCherry posted here by KittyKat at 3: The premise is very different and I was wondering if there is any merit to that approach?

AAAAhhh pros adolescente é estilo geek? Ah, depende do jeito que você usa…é só ter estilo! Corina, multumesc pt cuvinte bune si frumoase! Nu se potrivesc chiar toate, si poate ca mi-a intrat tristetea in sange — vorba lui Alice — dar am fost si foarte fericita!

Cerul mi-a dat si o insusire un pic daunatoare pt o femeie…mereu sunt eu cea mai puternica…as fi vrut uneori sa fiu alfel, ca adoratul de langa mine sa simta nevoia sa ma protejeze.

My daughter, who is the baker in the family, made these today. She likes granola bars but was annoyed at the amount of ingredients in them. We didn't have vanilla but happened to have almond extract. They came out better than i could have imagined! She wrapped them all up for her lunches this week! Could the epicanthic fold just be due to pleiotropy? They say all babies or fetuses have epicanthic folds that most of them shed, except for Asians, Amerindians, etc. Perhaps other genes end up inactivating or suppressing this shedding process.

Also, the epicanthic fold is just an excess skin fold. Asians have less muscle tone and more fatty tissue, so perhaps it is related to that. Well I show very fast speeds 7 mps but the videos still do not keep up, I jusr open new windows in Firefox, let them download and watch them as they become ready.

Some videos stream very fast and others are very slow and I know my connection is very stable. Road runner in Milwaukee and I pay for the 15 mps service. I never have issues other then on youtube, I think part of it is the demand on the server for the video you are watching at the time. While I feel that Dawkin's later writings are often insightful, he does exhibit a certain close mindedness and intolerance toward those who do not share his views.

This is unfortunate for such a great mind. Hi wbmaester, commenters and everybody else!!! The blog was absolutely fantastic! Lots of great information and inspiration, both of which we all need!

Ooh that looks super cute on you! Will have to give this one a try And that bread salad looks yummy! Wow you're amazingly established in the culinary industry! You have a wonderful blog filled with so many experiences, whether food at restaurants or even meeting celebrities! The Williams sisters are my favorites.

I wish they would have been listed as number one. They have worked so hard over the years. And they play a mean game of tennis. Vielleicht schaue ich mir Buzz doch noch einmal genauer an! Wenn Buzz so gut zum Kollaborieren ist, wird Google Wave dann überhaupt noch einen Vorteil haben, oder wird Google dieses Projekt auf Grund seine Komplexität einstellen? Small groups are the best when it comes to helping eachother. Messi ha jugado contra un país que nadie conoce, jugadores que no son futbolistas profesionales… Ya me gustaría verle meter 3 goles al Real Madrid… Oh wait!!!

Danke für die Information. Das ist für mich ein ganz neuer Aspekt, von dem ich noch nicht gehört bzw. Super article and a must read for anyone who has either decided not to bother with email marketing, or who had thrown in the towel on an older campaign. Email has been compromised by spammers, but it isn't quite dead yet!

Thanks for a great reminder. Ã…rhhh den er sÃ¥ flot lavet. Hmm tror jeg mÃ¥ foreslog min ældste dreng det tema til hans kommende fødselsdag … i stedet for Lego starwars rumskib: This woman has the tits of a year-old boy.

They have preserved her not de minimis chest but carved her waist to a pinpoint. They are extremely effective digging out black heads. Recall having the bobby pin administered a number of times — hurt like crazy — but what a relief to finally get the black head removed. Doi batranei sot si sotie ajung in cer. Vai ce fain e aici, uite si acolo, hai sa vezi asta… uau.

Da, tu si mancatul tau sanatos. Am fi putut ajunge aici mult mai repede. Getting a peek at your world of creativity brings a little brightness into my hobbit hole world. Appreciate it Even so We are experiencing issue with ur rss. Do not know why Unable to enroll in it. Is there everyone getting identical rss issue?

Anyone who knows kindly respond. Found you from Twitter and your story sounds so cool! Looking forward to reading more! Khmer Comedy » Somnangblogs My partner and i was suggested this web page by my own cousin. I am not sure whether this post is published by him since nobody different know this kind of detailed regarding my problem.

The light switch has been removed. Please reconsider adding it as a permanent feature. I don't know why Youtube makes all these crazy changes that meet with negative responses, and then they don't implement something that users clamor for and would use. To persuade you folks, think about it this way: Now that should do it. I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. Have a nice day! Thanks for following my blog.

It is encouraging when people follow even though it is only half done. Great photos and wonderful that you love rescues, too. Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over.

Excellent blog and fantastic design and style. Thank you so much. This instructional video was a life? The underlying condition is, most commonly, the horizontal axis of the eyeball is too long. How does reading cause the whole eyeball itself to extrude? Like I say, there seems to be a bizarre lack of curiosity about the condition. Non pas tous les objectifs. Oh Sophia is so lovely! You must be over the moon Martha! Noel looks like he is quite comfortable being the older brother.

Your cups are beautiful. The pricey Limoges is totally different from any Limoges I have ever seen. We all have at least one eBay story like yours: I do love your other cups as well. You are so right about Paragon being the only company that can do a cup with brown roses that gorgeous!

As always, your articles make us feel like we are right there with you. Wow, this is one lovely pizza…and the spinach you created looks amazing. I'm so sorry for the deadly e-coli breakout…so scary…especially when they haven't found the exact cause of contamination.

Your writing is very motivational and you really took command of the subject. This article is a must read. It was a pleasure to read this article I am look forward to your future articles. Oh dear… My Blackberry G 's over two years old and it's still in tiptop condition, never had a problem with it. I'm no expert in mobile phones, but sometimes, there are models that are of better quality or more durable than others.

Io credo che il fenomeno più importante di tutti questi e ancora mai citato è Last. Come mai non viene citato? Marisol, eres una artesana maravillosa, y lo más bello es que compartes tus conocimientos. Dios te Bendiga y te multiplique el ciento por ciento tus conocimientos.

Mais autrement, pas de journées bruyantes, hurlantes …organisées par des syndicalistes Seulement et uniquement des grèves ponctuelles, réfléchies, des opérations coups de poing qui gêneraient enfin les « privilégiés » du publicAu fait, qui peut donner le chiffre exact des salariés du public?

May26 Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? Any feed-back would be greatly appreciated. Helt enig med deg at det blir perfekt: Jeg er heller ingen rosa dame,men det er en herlig vårfarge.

Om du finner mange puter i boden,så er det bare å sende en til Lillehammer; Ha en fin helg. Moço, parece que perdeste as estribeiras. Queres que te explique o significado rapazola?

I love her shoes, and I love the lineart in this picture, especially in her hair. Xanax Without Prescription…let back me now of web study you Pls bookmarked checking of and know like bookmark blogging posts think your I your it list blog website truly will what on way out soon as the well be and site After to few website I my and my check a….

Wilson,Do you have a specific complaint with the article that you would care to discuss? People often write articles from an opposing point-of-view. You complaint does not have any substance to evaluate. An attack on the writer of an article does not substitute for thoughtful insight. If you have any. Look up several movies you have already seen on the kids in mind website.

Find a few with similar ratings to Transformers 2. Show her that you have seen these films and they are rated the same. Good Luck to you. Thanks for passing that along. We are super busy with preparing for the catalog at the moment, but I will see what I can do to get something together in the next couple weeks.

I actually looked at all of them! December is a busy month in the suing business, as insurance companies are finally eager to settle. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. What is this parameter?

It is necessary to change some code somewhere? DKL-This is actually quite laughable that you think I am writing under two different names. There are several adults living in my house who share multiple computers on the same home network.

You are more than welcome to think what you want though, I could really care less. Thanks for the laugh though. He he he…planter er ikke alltid like enkelt Ã¥ stelle med nei, det skal være sikkert. Har problemer med eføy jeg, etter et par mnd. It looked like so much fun. The Christians had better wake up! But I'm confused about the differences between the Tea Party and Occupiers. Are they basically the same movements with the same grievances?

It seems they do, except the Occupiers appear more pretentious and the Tea Partiers more 'bama boy redneck. People must be working on videos cause where is all the videos??? I voted and commented just waiting for more material to view. My organization is a new comer to blog and experienced your site. I seriously will have to express gratitude with respect to stating your online internet site.

Mitsouko tombe sous le sens aussi. Guerlain, c'est un incontournable dans notre culture! Qu'Isabelle Huppert ait plusieurs registres, ça ne m'étonne absolument pas. They are extremely trustworthy and have lots of amazing features. This without a doubt rivals the Ipad with much more features.

It will work excellent with my BlackBerry bold for work and school. I cannot wait to get one early next year. So sorry to hear about your bad experiences. Do your casting outside when there's no rain in the forecast and a light breeze at your back. A hotplate or Coleman stove and a 2 qt steel saucepan is all you need for a start.

I've never had a sour cherry gelato or ice cream before and I am totally sold! Hope you are having a wonderful Memorial Day weekend. Mer er det ikke å si om den saken. Hvis Vestli hadde trent like mye golf som du trener løping så hadde han kanskje klart det grønne kortet i løpet av året. Det sier litt om hvor mye du løper: O Deus lo Vult!

Essa palestra também apareceu no blog Teologia Pentescotal,. LLevo 3 días en busca del hilo o cuerdecita o lo que sea que se use para hacer estas pulseras y no lo encuentro.

Soy de Sevilla ¿alquien sabe donde la puedo encontrar? Un article de , publié dans , a analysé les données de publication et de citation pour 1, chercheurs des sciences du climat et émis les deux conclusions suivantes: My companion and I stumbled over here coming from a different website and considered I should check points out.

I like what I see so now i am following you. Look ahead to taking a look at your website yet again. It seems strange to have removed a thread containing some perfectly reasonable questions. I believe that the US now plans to wage an illegal war to invade Cuba in order to steal suntan oil and cigars.

And Bushitler is illegally holding space aliens hostage without trial at Area 51 of Gitmo. In that case — I vote that you do whatever you wish, Gaius.

I got what you wish, thanks for placing. Woh We are pleased to be able to conceptualise this site through google. Or at least give us a little bit more info on what the guy said, just leave out the specific names…He may as well have left out the controversial part, and just focused on an article writing about representing the Philippine Blogosphere..

For all we know, there could be a reason to the insanity, and JayV could be on the wrong end of the thinking stick on this one. Blonde Chantal en Lea spelen met hun kutjes bij Handyman op de hotelkamer. Belgische Debby doet het complete Nederlands Elftal. Don en Ad strikken een toeriste voor Gustavo. Don en Ad trakteren een toerist op een Hollands hoertje. Pornobob komt vermomd als belastinginspecteur een rijpe kut neuken.

Don en Ad strikken een oude hoerenloper op de markt. Ordinair drankorgel zuigt zijn pik als de flessen leeg zijn. Bijstandsmoeder stelt kontje beschikbaar. Hollandse Tiener voor Geld: Zuigen voor een hogere toelage. Boeren meid wil dat zijn vriend lekker meedoet. Ze speelt met alles behalve haar gitaar. Geile Ashanti slikt voor een verblijfsvergunning. Geile blondje met lekkere tieten wil een pik. Yasie kan nog geen eitje bakken, dan maar neuken! Moeder uit Zwijndrecht krijgt een oppepper van Don en Ad.

Don en Ad vergeten ook de Hollandse huisvrouw niet. Handyman heeft ze graag jong, heet en Hollands. Tiener 18 gaat gewillig in op de uitnodiging van Don en Ad. Zij kan wel fluiten naar het roze papiertje. Andrea helpt een onzekere knul aan een erectie. Zaad slikken voor een extra zakcentje.

Niemand gaat zonder te spuiten de deur uit. Pornobob is wel klaar met babbelziek mokkel. Filosoof Pornobob indoctrineert een naieve blondine anaal.

eskort nl trio pjes